Vásárhelyi Vásár

Pocok év végi szerepe idén a vásározás témakört járta körül. Ő maga cipőárus kofának kellett beöltözzön, de volt ott minden: furulyaszó, néptánc, forgatag, vers, ének. A tanító néni fáradságos munkával gyűjtötte össze a valóban értékes, népköltészeti alkotásokat és úgy állította össze a szerepet, hogy mindenki szóhoz jusson és a gyerekek tényleg élvezzék. Jó egy órás vicces műsor kerekedett belőle, melyből még mi, szülők is tanulhattunk új dolgokat. Olyannyira sikerült megteremteni a vásári hangulatot az osztályteremben, hogy egy pillanatra olyan érzésem támadt, mintha a Mágnás Miska híres vásárában lennénk. Szuper ötlet volt a gyerekekkel népi mintás papírtányérokat festetni. Hangulatos háttérként szolgáltak. Jól éreztük magunkat, még Kisti sem óbégatott, sőt minden verset megtapsolt és hangosan brávózott hozzá. Az utána következő eszem-iszomra készített zebra-szeletem szétfolyt, bár jó volt az íze, a receptben nem stimmeltek az arányok. Ráadásul azt vettem észre, hogy ilyenkor senki nem hoz házi sütit. Kiteszik a bolti csokis kekszet és az bezzeg elfogy. Talán nekem sem kellene ilyesmivel vacakolni.

Pocok iskolai szerepe

Pocok iskolai szerepe

3 hozzászólás Új írása

 1. jééé…de jóóóó 🙂 nagyon ügyessek. Nagyon jól áll Annácskán a ruha, de főleg a kofa kötény 😉 Ujabb ismerőst fedeztem fel, Akio gyereke is Annacskával jár egy osztályba.

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Nem-nem. Ők a tánctanárok. 🙂 Heti egyszer eljönnek egy órát néptáncoltatni az aprónépet. S volt már eddig 2-3 fellépésük a szülők előtt is. Ügyesek nagyon.

   Kedvelés

   1. Ja, értem 🙂 Igen, Ők néptánc oktatók.

    Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.