Mámá-tátá, hol vagytok?

Azt gondolnánk, hogy kicsi még a gyerek, úgysem tudja. Továbbá tapasztaltuk, hogy Pocok is beleszületett abba, hogy az apja jön-megy és persze mindig hiányolta, de azért nem toporzékolt sosem és nem produkált emiatt fura tüneteket. Akkortájt még Kolozsvárra jártam egyetemre, úgyhogy pár hetes korától fogva megszokhatta, hogy néha egy-egy nappalra, máskor 1-2 éjszakára is Mamával maradt. Lehet, hogy az a baj, hogy Kistit már nem trenírozta ennyire az élet?

Két hete kivettük az elmúlt másfél év első egész éjszakás szülős kimenőjét. Barátok hívtak Szovátára egy privát koncertes ottalvós grillezős felnőttbuliba. Ehhez az időponthoz rögzítettük a debreceni kiruccanásunkat is, mert nagyon jól hangzott házastársi lelkünknek a felnőtt társaság és az ébredésmentes, orrösszepiszegős, békés éjszaka. Kistit ugyan eléggé szortyogós állapotban hagytuk Édesmamával, de annyira imádják egymást, hogy teljes szimbiózisban telnek a közös óráik. Pocokkal is régen össze vannak szokva, rendszeres alvótársak. Viszonylag zökkenőmentesen telt hát a hétvége.

Csakhogy azóta beütött a gyereknevelési-szabadság betegségének mondható anyaholvagy-szindróma. Az apját eddig is siratta igazi könnyekkel és elkeseredettséggel, valahányszor nem találta itthon vagy látta kimenni a házból. Nyilván sosem tudta, hogy épp a piacra ugrott el fél órára vagy Ománba egy hónapra. De az után a bizonyos hétvége után engem sem enged semerre. Ha kikerülök a látóteréből azonnal keres, minden ajtón dörömböl s mivel most már feléri a kilincset, egyenesen beront, forgolódik, elkeseredik. Sok anya panaszkodik, hogy a vécére sem tudnak menni az aprónép nélkül, és mások ítélkeznek, hogy jól elnevelte. S hogy milyendologez. Hát olyan dolog, aminek igazából senki nem örül, és amelyet kétlem, hogy bárki szándékosan okozna. Nagyon jó érzés, hogy a babaillatú totyogó állandóan ott szuszmog veled, de azt mindenki beláthatja, hogy ily módon nagyon nehéz önállóságra nevelni a babát. Kegyetlenül elrepül a még fennmaradó fél év… és aztán mitévő lesz nélküled? Hogy veled mi lesz nélküle… hát az igazából senkit nem érdekel.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.