Aquaticum Mediterrán Élményfürdő – Debrecen

Ekkor:

Magyarországon volt már szerencsénk kipróbálni pár strandot, termálfürdőt, de ez a debreceni nagyon hamar beférkőzött a szívünkbe. Osztatlan első helyet érdemel kicsi családunk szerint. Megelőzte ugyanis a szegedi Napfényfürdőt és az nagy szó! Bár a külső medencéket nem volt szerencsénk használni, a benti világ igen meggyőző.

A hotel vendégei számára egy órával korábban nyit, ezért egészen biztosan el lehet foglalni a stratégiai helyeket. Hétfőtől csütörtökig tudtunk fürdőzni, és nagyon kényelmes volt a viszonylagos “pangás”. Néhány vendég csobbant imitt-amott. A hétvége közeledte már csütörtökön érezhető volt, szerintem szünnapokon elég nagy a tömeg. Nincs ugyan annyi csúszda mint Szegeden, de azok legalább tényleg egész nap üzemelnek, nem csak felváltva. A rengeteg növény és a kupola-borítás monumentálissá és nagyon hangulatossá teszi az egész teret. Fontos megjegyezni, hogy a mediterrán szó nem véletlenül szerepel a címben. Odabent állandó 31 fokot tapasztaltunk, minden nap. Ez azt jelenti, hogy ücsörögsz egy szál fürdőruhában és csurog rólad a víz (figyelembe véve a strand-jellegből adódó nem csekély páratartalmat).

Először a bébi-medencével barátkoztunk össze. Nagyon meleg, klórmentes, Kistinek nem egészen derékig érő, aprócsúszdás. A gyerekmedence valamivel hűsebb, de így is meleg, mélyebb, de Kisti még ott is érte az alját, több csúszdás, priccoló-teknősös és jó nagy. Van továbbá egy meleg vizű élménymedence is sodrófolyosóval (ez mindenhol nagy kedvenc), barlangokkal, vízbe potyogó banánvirágokkal.  Az úszó medence 27 fokos és a külső hőmérsékletre rátromfolva ez elsőre nagyon hűsnek tűnik, de hamar meg lehet szokni. Nagyon sekélytől mélyül s végül nem érem az alját. Egyik részén kialakítottak egy kisebb falmászót, melyről ha lepottyansz, belezúdulsz a vízbe. Nagyon ötletes. Nem számoltam össze, hogy hány csúszda van, de egészen biztosan mindenki megtalálja azt, amelyiktől csiklik a szíve (hosszú, meredek, tekergős, bomba, családi…). Tetszett, hogy a játszóházat a fürdő közepére helyezték, messziről is jól szemmel tarthatók a magukra hagyott nagyobbacska gyerekek. Van még több, különböző méretű jakuzzi, túl meleg vízzel. A kinti játszótér is klassznak tűnt, de hacsak nincs nyári kánikula, én nem engedném oda a bent átázott, megizzadt, 31 fokhoz szokott gyerkőcöket. Így azt nem próbáltuk. A benti étkezde kínálata egész elfogadható. Ott ebédeltünk minden nap. Az árak sem csillagászatiak és az ételeket is viszonylag finoman készítik el. Létezik többféle gyerekmenü. Húslevest ne rendelj. Belépő-órával lehet csak fizetni, ami irtó praktikus.

Mivel a család minden tagja jól érezte magát és megtalálta a neki való tevékenységet, helyet, vizet, ezért visszakívánkozunk. A Vásárhelytől csak úgy 350 km-re lévő élményfürdőt szívesen ajánlom minden családnak. Hajdúszoboszlón még nem jártunk s nem is tervezzük, de a gyulaival össze tudjuk hasonlítani és annál nekünk sokkal jobban tetszett. Ide bármikor szívesen visszatérnénk, oda kevésbé.

A monumentális kupola felel a hangulatért
A monumentális kupola felel a hangulatért
Kis híd az élménymedence fölött
Kis híd az élménymedence fölött

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

 

Rengeteg a zöld növény
Rengeteg a zöld növény

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő

Bébimedence
Bébimedence
Gyerekmedence
Gyerekmedence
Gyerekmedence
Gyerekmedence
Úszómedence a mászófallal
Úszómedence a mászófallal
Családi csúszda
Családi csúszda
Csúszda-látkép
Csúszda-látkép
Játszóház
Játszóház
Kinti játszótér
Kinti játszótér
Étkező
Étkező
Büfé
Büfé
31 fok
31 fok

Egy hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.