Hotel Aquaticum – Debrecen

Nehezen fogok neki a beszámolónak, pedig igazán van, amiről írni. A debreceni május végi kiruccanásunkat január óta tervezzük. Nagyon ránk fért, családilag a békesség, az együttlét, pár nap kikapcsolódás és közös élmény. A Velencei-tóhoz akartunk visszamenni, mert abban a szállodában egyszer már nagyon jól éreztük magunkat és tudtuk, hogy ha nem valami viszonylag izolált helyet választunk, akkor békésen ráérős pancsolás helyett múzeum- és épület-bámulás lesz a fő program. Ami felnőttnek príma, de a gyerekek nem ezt érdemlik. Végül a Velence Resortban teltház volt, így esett a választás a B tervbeli Aquaticumra. Lettek volna még amúgy opciók, de mind nyugatabbra Velencénél és mivel utál a család utazni, 5 éjszaka miatt nem akartuk a szükségesnél jobban elnyújtani a folyamatot. Ennél több pedig most nem fért volna bele az egymásra tolt zsúfolt hétköznapi programokba.

A szállodában nagyon jól éreztük magunkat. Bár még navigáció segítségével is nehezen találtunk rá és aztán hét baj volt a parkolással, István kicsit nyűgösen cipelte a bőröndöket, de hamar kiengesztelődött, mert jó helyen kaptunk szép szobát, melyben bővel elfértünk volna akár 4 gyerekkel is (feltéve, hogy egyikük, úgy mint most Kisti, babaágyban alszik). Sajnos az ujjakra fölöttébb veszélyes, óriási tolóajtókkal ellátott szekrényekben nem lett volna hely annyi ember cuccának. Érthetetlen módon a gardrób kétharmadá vállfás résznek alakították ki úgy, hogy összesen 6 db vállfal lóg imitt-amott. Praktikusabb lett volna, ha több a polc. Egy másfél évesnek kábé annyi holmija van, mint hármunknak egybevéve, és bizony nem mind vasalting.

A hotelt egy csodálatos park közepére építették, ahol rengeteg a zöld, csobog a víz, énekelnek a békák. Elérhető távolságra van játszótér, állatkert, kisvasút, vidámpark… Csodálatos lett volna esténként tenni pár békességes vacsilevezető kört, de mivel Kisti a napi izgalmaktól és pancsolástól nyolc körül kötelezően kiütötte magát, így kárpótolt a tóra néző teraszunk hangulata.

A félpanziós ellátás remek svédasztalos választékot takart. Még nem is találkoztunk ennyire baba- és gyerekbarát felhozatallal. Mindig akadt valami nagyon finom és kihagyhatatlan dolog a tálalóban. Volt külön gyerekmenü olyan közkedvelt ételekkel mint a dinóhusi, a szilvásgombóc vagy a tejberizs. A háromféle levesből az egyik mindig krémleves volt, levesgyönggyel, kölesgolyóval – szintén gyerekbarát módon. A legapróbb vendégek számára Univer babakajákat helyeztek a pultra széles választékban, korosztályonként különválogatva (míg Kisti össze nem kutyulta). Vacsorára is kapható volt müzli, sokféle keksz és ropogtatni való, így aztán tényleg úgy tűnt, hogy a legválogatósabb gyerek sem tud éhesen maradni. Pocok nagyon ügyesen evett, néztük is, hogy meg van táltosodva, csomó mindent megkóstol, nagy adagokat kér és örömmel eszik. Ehhez képest a Kicsi száraz rizsen, szőlőn és itthonról hozott müzlikarikán élt 6 napon át. Pedig végigkóstoltattunk volna vele mindent. Próbálkoztunk is kitartással, de rendre kudarc lett a vége. Így aztán az étkezések nagyon kaotikusan és fárasztó módon zajlottak. Valamelyikünk folyton a liftek előtt sztrájkoló (“én úgysem eszem semmit ezért be sem megyek az étterembe és kész!”) másfél évest strázsálta. A békés, egymás szemébe nézős, borozgatós vacsikra azt hiszem még évekig várni kell. Ezzel együtt bizony jól esett úgy enni, hogy nem én főztem és főleg nem én mosogattam utána, és igenis nyugtató és pihentető hetünk volt. (A reggeli kávé kegyetlenül vízízű. De az ilyen helyen sajnos ritkán jó.)

A szállodából közvetlen elérhető a Mediterrán élményfürdő – és nem valami improvizált huzatos folyosó-szerűségen mint Mórahalmon, hanem tényleg fürdőköntösben átlibegős változatban. Erről majd külön fogok mesélni. Ami még említést érdemel, s aminek fontos szerepe volt abban, hogy emellett a szálloda mellett döntöttünk, az a játszóház. Nem olyan nagy, mint amire a leírásból gondoltam, de a nyitva tartás alatt végig dolgozik ott egy animátor, aki a gyerekeket felügyeli és kézműves foglalkozásokat szervez számukra. Ingyenes a léghoki és a csocsó, van csúszda, mindenféle rakosgató, sok játék, autó százféle. Mivel tízkor nyit a fürdő, de fél hétkor kelnek a gyerekek, minden délelőtt jól fogott egy-másfél órára ez a játszási lehetőség. Éltünk volna vele még fél órácska erejéig vacsi után is, de hatkor sajnos bezár.

Az összes eddigi kipróbált szálloda közül itt éreztük magunkat a legjobban. Haza sem akartunk jönni. Főleg Pocok tiltakozott. Így aztán megfogadtuk, hogy visszatérünk. Végül is nincs nagyon messze Vásárhelytől. Bár az üdülési szempontból mifelénk jóval felkapottabb Hajdúszoboszlón még nem jártunk, azért merem állítani, hogy érdemes Debrecenig elmenni, mert nincs sokkal távolabb, de jó élményekkel vár. Az árak sajnos elég csillagászatiak, de ez általánosan jellemző a magyar wellness hotelekre. Mi is azért látogatjuk őket nagy buzgalommal, mert Istvánnak a SZÉP kártyáján lévő összegeket ilyen helyeken lehet a legjobban elkölteni. Ha ez nem volna, akkor a nagy halom pénzből inkább a tengerre utaznánk. Egy félpanziós hét Debrecenben például annyiba kerül, mint egy all inclusive hét a bolgár tengerparton egy felső-közép osztályú parti szállodában, főszezonban. S ha összevetjük az ár/érték arányt és figyelembe vesszük azt, hogy a gyerkőcöknek milyen jót tesz a sós levegő, akkor a mérleg nyelve igazából magától döccen. Nem értem, hogy ezt a fajta kínálatot kinek szánják a hotelek. Nyilvánvalóan nem az átlag magyar családnak. Talán külföldi vendégeket várnak leginkább. Kár.

Hotel Aquaticum
Hotel Aquaticum
Csodás tágas szobánk
Csodás tágas szobánk
A zárt folyosó, mely a Mediterrán Élményfürdőbe vezet
A zárt folyosó, mely a Mediterrán Élményfürdőbe vezet
Hangulatos az étterem színvilága
Hangulatos az étterem színvilága
Reggeliző látkép
Reggeliző látkép
Gyerek-barát ikeás edények és evőeszközök
Gyerek-barát ikeás edények és evőeszközök
Baba-étel-választék
Baba-étel-választék
Nem túlságosan vizezett gyümölcslevek választéka
Nem túlságosan vizezett gyümölcslevek választéka
Ízetlen, de mindentől "mentes" kínálat
Ízetlen, de mindentől “mentes” kínálat
A laktózra érzékenyek számára
A laktózra érzékenyek számára
Állandó pehely-felhozatal
Állandó pehely-felhozatal
Rágcsák
Rágcsák
Baba-konyha - Néhány mikrózható edény jól fogott volna benne. Így nem volt mire használjuk, pedig a tej-melegítéshez jól fogott volna a forró víz.
Baba-konyha – Néhány mikrózható edény jól fogott volna benne. Így nem volt mire használjuk, pedig a tej-melegítéshez jól fogott volna a forró víz.
Játszóházi képek
Játszóházi képek

Aquaticum Hotel

Aquaticum Hotel

Aquaticum Hotel

Aquaticum HotelAquaticum Hotel

2 hozzászólás Új írása

  1. Reka szerint:

    Most itt irigykedem. 🙂 Szep helyen voltatok, Anna, jo, hogy kipihentetek magatokat, igazan megerdemeltek egy csaladozos, nyugis egyuttoltott nyaralast.

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.