Nyári pizsi vagy nagyon kényelmes szabadidős viselet?

nyári kezeslábasVan nekem egy piros, rövidnadrágos, pántosfelsős nyári pizsamám, melyet még az egyetemi éveim alatt vettem, Kolozsváron, az Auchanban. Olyankor szoktam benne aludni, mikor augusztusban éjjel-nappal 30+ fok van. Egyszer az utcán szembe jött velem egy babakocsit tologató anyuka, a pizsamámban. Valóban kint negyven fokban, egész lenge viselet lehetett. Lehet, hogy ajándékba kapta és nem tudta, hogy pizsi… szóval azóta eltekintek mindennemű ruhabesorolástól. Mindenki úgy hordja a ruhatárát, ahogy jónak látja.

Nagyon szeretem az ilyen nyári kezeslábasokat, mert praktikusak, lengék és nem kell alájuk body, az aprónép dereka nem fog kilátszani. Alul gombolós, pelushoz jól hozzá lehet férni. A nyári kánikulában ideális viselet. Csakhogy mostanság leginkább a gyerekruha-boltok pizsama-részlegén találni ilyeneket. A legtöbb ráadásul cuki csillagos, jó-éjt-dizájnnal készül. Ezek szerint anno Pocokot két nyáron keresztül pizsiben hordoztam mindenfelé és Kistivel is pont ugyanezt fogom tenni, mert még azért is vettem párat, nőttére. Jó lenne ebből kifolyólag, ha nem kuncognátok majd össze a hátunk mögött, sőt követnétek a példánkat. Indítsunk “járjon a gyerek az utcán pizsamában ha az a kényelmes” mozgalmat. Benne vagytok?

3 hozzászólás Új írása

  1. Imola szerint:

    Ezt nálunk napozónak hívják és nem pizsama mintájuk van, hanem nyári, nappali viseletnek szánják. Tök jó, mert nem lóg ki belőle a pelenka, mint a bodyból és nem kell hozzá rövidnadrág, így egy rétegből megvan a teljes decens öltözet. 🙂

    Kedvelik 1 személy

  2. Reka szerint:

    Nem pizsama. 🙂 Legalabbis nalunk nem pizsama, meg is lepodtem a jo multkorjaban, amikor bogi megjegyezte, hogy milyen koran pizsamaban van a gyerek. Oszinten ejjel egy kenyelmes bodyban es pizsamanadrag-szerusegben alszik, oszt szerusz. Azt is csak onnan tudom hogy pizsama, mert irja rajta. Ha hideg van kap ra egy laza bluzot vagy egy kezeslabast telen. De elviekben azon a ket nadrag/bluz szetten kivul nincs kinevezett pizsamaja. Ez amit latok a kepen pedig kifejezetten nyari viselet.

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.