Vásárhelyi napok

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTrupaHolograf%2Fposts%2F1162403557145878%3A0&width=500

Az ágyból hallgatom élőben a Holograf-ot. Most jutott eszembe, hogy városnapok vannak. Egész elképesztő hangerővel tolhatják a koncertet, ha a Ligetből ide hallatszik. Tisztán, felismerhetőn. Épp ez a dal ütötte meg a fülem. Szeretem. Úgy látszik, mindenkinek hiányzik valaki.

Állítólag ma Edda koncert is van/volt. Lehet, hogy nem teszem jól, de bevallom kertelés nélkül: én nem tartozom a Pataki Attila-rajongók közé. Egyszer régesrég elmentünk, akkor még Bálinttal, egy koncertjükre, de én nagyon örültem, hogy nem a zene, hanem a randi a lényeg. Nem is tudom megindokolni, egyszerűen nem hoznak lázba.

Azon gondolkodtam, hogy melyik lehetett az utolsó Vásárhelyi Napok, amelyen részt vettem. Az egészen biztos, hogy több, mint tíz évvel ez előtt volt. Liciben nagyon menő programnak számított, végeláthatatlan tömegeken verekedtük át magunkat a zsúfolásig megtelt várban kézen fogva tízen-húszan, bandában. Anikó jut eszembe és Bence és Tamás és tömeg-Isti-tömeg. Akkortájt még júniusban tartották, nem kellett másnap olyan nagyon suliba iparkodni, mert megtettünk már többnyire úgyis mindent, amit arra a tanévre lehetett. Aztán érettségi, a nagymenő kolozsvári évek, itthon meg már a gyerekek… ilyen felállásban meg már egyáltalán nem kívánkozik az ember a sokadalomba. Habár azért volna az az együttes… de a nyugdíjas felhozatalt egész jól lehet a paplan alól is élvezni… nyitott ablakkal, audio verzióban.

Egy hozzászólás Új írása

  1. Kodok Márton szerint:

    En is emlekszem a Varban a gyurodasra, sot arra is hogy Animal X koncerten a tomeg eldolt, es kozte voltunk mi is. Akkor nem fogtuk fel milyen kockazatnak voltunk kiteve, amugy most mar az arcok is masok, valahogy “egyszerubb” arcok jarnak mar csak ki a napokra.

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.