Homokozó a teraszon

teraszi homokozóEz az örök sóhajom: ha a teraszunk egy kicsit (vagy sokkal de sokkal) nagyobb volna… nem is kívánkoznék én kertesházba, itt szeretném leélni az öreg napjaimat, a harmadikon. Mert a lakásunkat nagyon szeretem, csak az a cseppnyi, égre néző szabadság-illúzió volna tágasabb…

Az első tavaszi napsugarak felfedeztették Kistivel a homokozókat. Akad is pár a környéken, de az a bajom velük, hogy ami kutya és macska éldegél a vidéken, mind azokba végzi a dolgát. Az urbán civilizáció netovábbja. S akkor nem engedem nyugodt lelkiismerettel a gyereket olyan helyen matatni, mert tényleg nem hiányzik még ez a fajta fertőzés is.

Arra gondoltunk ezért, hogy a teraszra talán elférne egy boltban kapható homokozó láda és akkor elvileg így sikerülne megoldani a kérdést. Ez persze olyan szempontból kompromisszum, hogy a 4 négyzetméterünket a projekt le is foglalta, a ruháim tehát egész nyáron a nappali közepén (előre bejelentkező vendégek esetében a hálószobában) fognak száradni. Mert a fregoli is nem fér már a balkonon. Kicsi áldozat ez ahhoz képest, hogy milyen örömet szereztünk a homokozóval az aprónépnek. Egész délután kint ücsörögtek, tettek-vettek. A friss levegőn, nélkülem vagy bármilyen felnőtt felügyelet nélkül. Ilyenre az elmúlt 7 évben nem volt még példa. A kagyló alakú tartályt amúgy István hozta Magyarországról, idehaza pont sehol nem volt kapható. Fedele is van, ami szerintem az eső-szél(-jég?) kombó ellen nagyon praktikus. Homokot szerezni külön kihívás volt, mert kábé sehol sem lehet hozzájutni. Aztán egy tuti tipp elvezetett egy marosszentgyörgyi építkezési cuccokat forgalmazó vállalathoz. 11 lej 25 kg. Csak mondom, ha esetleg te is ilyen ügyben nyomoznál. Az a szerencse, hogy a teraszunkat csak reggeliben süti a nap, így gyakorlatilag egész nyáron árnyékban fognak tudni matatni a gyerkőcök, remélhetőleg nagyon-nagyon sokat. Békében. Ketten. Úgy legyen.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.