A kedvenc szovátai éttermünkről

Említettem már, hogy miért szeretjük pont ezt a helyet, de nagyon Otthonos, finom, és eddig Pocokkal hármasban, vagy négyen, de babakocsiban szunnyadó Kistivel, mindig jókat tudtunk enni. Amióta olyan csúnyán megjártuk az Algyői Halászcsárdában, nem is kívánkoztunk mi családostól étterembe, mert nem bíztunk benne, hogy igazán jól tud esni az ebéd vagy a a vacsora akkor, ha öt perc alatt kell felváltva belapátolnunk az egészet. Akkor már inkább eszünk otthon, úgy ahogy, de legalább nem kell mások szemgörgetését is bámulni.

Csak hát Szovátán nem lehet kihagyni a Kicsi Gomba krémlevesét, cipóban. Hozzá kell tenni, hogy tudatosan elkerültük a csúcsforgalmat. Mi itthon is 12 körül ebédelünk, amikor mások még javában emlékeznek a reggeli kiflire és kávéra, így aztán sikerült békés kuckóban, “talán nem sokakat zavarunk ha ide ülünk” helyet találni, az emeleten. A kedves pincér hölgy egyáltalán nem nézett ferde szemmel az aprónépre, azonnal hozott etetőszéket és mellékelt hozzá egy kemény-babakönyvet, autósat. Ezzel Kisti elvolt egész két percig, majd mikor fogytán lett a türelem, a hölgy megint megjelent, ezúttal egy 4-5 darabos fa-kirakóst helyezett a Fiúnk elé. Ez már menőbb cucc volt, 5 percig tette-vette. Végül valahonnan még néhány LEGO Duplo elem is az asztalra varázsolódott, egy cuki medve és pár kocka – hát ezekkel aztán volt mit matatni.

Mi közben rendeltünk, ettünk, csereberéltünk mindenféle fogásokat, mindenki jól lakott. És csak akkor volt fogytán a türelem, amikor kihozták a kávémat, amit igazán nélkülözni is tudtam volna, de István ragaszkodott hozzá, hogy azt még békességben megigyam. Nyilván van már némi tapasztalata a napi egykávés énemmel. 🙂 Ekkor derült ki, hogy milyen jó móka, hogy a felső emelet egy részén kanapékat helyeztek el, s azon sok a díszpárna. Pocokkal jól megvoltak ketten matatva-rendezgetve addig, míg a számlát is kifizettük. Csak pislogtunk egymásra Istvánnal, hogy wow, tényleg ilyen zökkenőmentesen megebédeltünk?

A következtetés az, hogy amennyiben kudarcba fullad a családi éttermezés, az nyilván NEM a mi hibánk. Abba a vendéglőbe fogunk visszatérni, ahol lehetővé teszik számunkra, hogy kisgyerekekkel is békében ehessünk. Mert van ilyen és ezt mi értékeljük. S ha egyszer lesz sajátunk, abban is tuti odafigyelünk majd ezekre a dolgokra.

Ismersz még jó, igazán baba-gyerek-család-barát éttermeket? Nevet, linket, mindent ossz meg velünk!

u.i. Dinó husi idén nincs, és azt mondják, nem is lesz. Szóval a gyerek-menüre ne számíts. Pocoknak ez nagy csalódás volt…

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.