Mikor tornázzon anya?

Nagyon szerettem a T25-ös tornát. Az év eleji listámra még rákerült, hogy az Alpha fázist mindenképp végigcsinálom úgy, hogy menjen annak az utolsó nehéz fekvőtámaszos gyakorlata is. Napi 25 perc, és éreztem, hogy működik, hogy haladok, hogy jobban vagyok tőle, hogy nagyon különlegesek azok az alkalmak, amikor Istvánnal együtt tudunk tornázni. Bár utáltam az izzadást, a fájdalmat és minden reggelt azzal kezdtem, hogy alkudoztam magammal: ma igazán nem fogok neki, de inkább délelőtt és akkor túl leszek rajta, de millió dolgom van és nem akarom, de utána kutyavilág lesz. mert ha nem tornázom, akkor egész nap furdal majd a lelkiismeret és ha este sem csinálom meg, akkor éjjel az alvás sem esik jól.

Közben ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a Kisti délelőtti oly értékes alvásideje azzal telt el, hogy én izzadtam, zuhanyoztam és mire újra illatosan leültem a kávém mellé, a Kicsifiam már énekelt a kiságyban. Úgy éreztem, hogy nem haladok semmivel és semmire sem jut elég időm. Persze a torna nagy prioritás, mert kell a mozgás, hiányzik a kondi, de ott van még minden más. Aztán amikor Kisti áttért a napi egy alvásra, azt már igazán nem tudtam jó szívvel a T25-nek szentelni, ráadásul ez egy időben történt azzal, hogy elkezdett futkározni, így az egész napos gyerek után való loholástól estére épp csak annyi erőm maradt, hogy vonszoló üzemmódban eljussak az ágyig. Pedig korábban megesett, hogy akár altatás után nyomtam le az aktuális programot.

Ezt így mindenestől roppant elkeserítőnek találtam és folyton a jó megoldáson agyaltam. Bosszantott az, hogy a barátnőm (igaz, a kicsi fia is ovis már) minden áldott nap eljut edzésre és hív engem is, de amit ő művel, az már nagyon profin sámánisztikusan súlyemelősen nemnekemvaló. Közben arra vágytam, hogy kicsit olyan lehessek mint ő, hogy ne számítson a család programja, hogy mindenki igazodjon utána és ne fordítva, ahogy általában az a magyar családokban lenni szokott, mert neki (nekünk?) az jár, hogy minden nap elszabadulhasson és kész. Végül kínálkozott másfél hónapja egy érdekes lehetőség. Holnap mesélek róla egy kicsit. 🙂

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.