Milyen a jó nyálazó?

nyuszikás húsvéti nyálazóAzt hittem, hogy a nyálazó (előke, partedli) az mind nyálazó, a lényeg, hogy sok legyen belőle. Részben persze igazam van, mert az utóbbi egy évben legalább tíz darab volt állandó ügyeletben és még így is sokszor a végére értünk még mosás-nap előtt.

Tapasztalatból elmondhatom, hogy ha már válogatni lehet, akkor érdemes két rétegűt venni, melynek az eleje pamut a hátulja pedig nejlon. Ez kizárólag azt szolgálja, hogy ne ázzon át például a levestől a gyerek egész felső része. Az is jó, ha alapvetően 60 fokon mosható az anyag, mert ezek az egymásra halmozódott foltok még így sem fognak önként távozni. Az elején tartogattam ugyan pár tiszta, “ünneplő” darabot, de mára már mindegyiket egyedi és maradandó minta díszíti.

Sokkal praktikusabb, ha madzag helyett tépőzár, de még jobb, ha kapocs az összekötő-mechanizmus és a hab a tortán, ha nem hátul, hanem oldalt lehet összepattintani. Ilyenek mostanság a tescos partedlik. Nagyon szeretem őket.

Sosem jutott volna amúgy eszembe ilyen témáról bejegyzést írni, ha nem impulzus-vásárolok pár hete az Auchanból egy szett aranyos nyuszikás nyálazót. Gumis a hátulja, cuki a mintája, milyen menő lesz a fiam Húsvétban, ha nyulas előke védi meg az ingét a húslevestől. Jól megjártam. Kiderült ugyanis, hogy a szabásnál csak épp a lényegre nem figyeltek oda, vagyis a kerek, nyakba-való rész túl bő. Szóval ami lecsurog Kisti állán, az mind a blúzán, a nyakában végzi. Semmiféleképpen nem lehet szűkebbre állítani, ezért nem is tudtam érdemben használni. Hát erre kell szerintem minden egyéb előtt odafigyelni egy nyálazónál. A baba-nyak keskeny ezért legyen a hurok is hozzá állítható vagy eleve kisebbre szabott. A nyuszi-minta teljesen mellékes.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.