Az apró gyerek és a vasaló

Kisti imádja maga után cipelni a vasalómat. Talán kicsikutyának hiszi. Ezért aztán ritkán is veszem elő, kábé csak akkor, amikor már egyik gyereknek sincs mit felvenni, a ruháskosár viszont egy hete túlcsordult. Megfogadtam én Vekerdynek a tanácsát és nem vasalok. Sokat. A felnőtt ruhákat már szinte egyáltalán, kivéve ha valami nagyon gyűröttre mosódott vagy egyéb érzékeny darabokat. Terepi férjjel az ingek sem adnak túl sok munkát. A gyerekek ruháit viszont kivétel nélkül vasalom azért, mert ettől puhábbak, szebbek és tartósabbak maradnak. És mert imádok vasalni szóval ennyi engedtessék már meg nekem. Időm rá persze egyre kevesebb és gyanítom, hogy a harmadik gyerektől arrafelé már alább hagy mindennemű ambícióm ezen a téren (is). Egyelőre igyekszem esténként haladni a dolgaimmal, főleg azért, mert a vasalódeszka és a forró vasaló nagyon veszélyesek Kistire nézve. Minden érdekli, mindent megpiszkál, kihúz, megcsavar, pinget és rakosgat. Aztán egyik nap mégis muszáj volt még délelőtt kiegyengessek pár darabot és akkor történt a baj.

Munkám végeztével a vasalót, hogy addig is míg kihűl, eltávolítsam a Kisti közeléből, bedugtam a szekrénybe. Azóta eszembe jutott, hogy kizárni a teraszra milliószor jobb ötlet lett volna. Persze utólag könnyű okosnak lenni. Kiderült, hogy a sunyi fiam kileste ezt a mozzanatot ÉS ki tudja már nyitni a nagyszekrény ajtaját. Pedig ott voltam én is a szobában csak éppen háttal álltam neki. Arra fordultam meg, hogy keservesen üvölt, egyik kezét maga előtt tartja, a másikban még mindig cipeli a nehéz vasalót. Azonnal felhólyagosodott egy jókora csík a tenyerében, pedig menten befújtam Aloe First spray-jel. Az ordítás persze nagyjából az egész napunkat végigkísérte, mert csak elképzelni tudom, hogy mennyire fájhatott a sérülése. Mivel István nem volt itthon, nagy mázli, hogy perceken belül épp érkezett Anyukám látogatóba és így el tudtam szaladni az első patikába gyógyszerért. Ilyen esetekre MINDIG legyen otthon OXIMED nevű fújóka (és steril géz valamint nagyobb méretű vagy szabható ragtapasz). Azonnal hat, csillapítja a fájdalmat, gyógyítja az égési sérüléseket. Ezzel aztán még napokig kezelgettük a tenyérkét amíg irtó ronda sebbé váltak a hólyagok s végül hámosodott az egész. A nyoma persze még most is látszik, talán meg is marad örökre. Sokat segített még a körömvirág krém, amikor rondán és fájdalmasan berepedezett a seb és vérzett is. A Weleda-nak van egy zseniálisan selymesen puha és bababarát terméke, nagyon szeretem.

Mostanra már túltettük magunkat az ijedtségen, végtelenül hálás vagyok, hogy nem lett nagyobb a baj, bár szakad meg a szívem ha arra gondolok, hogy mennyit szenvedett Kisti egy rossz mozdulat miatt. Az biztos, hogy nagyon sokat tanultam az esetből. Bízom benne, hogy ennél nem lesznek nagyobb balesetek vagy ha mégis, akkor tudni fogom kezelni őket. Volt egy olyan érzésem, hogy Kisti egyik gubancból fog a másikba vándorolni. Nagyon kópé a mosolya. Remélem, hogy ez a kesztyű jó rám.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.