Az a hülye villany

Gyerekkoromban mindig égett minden szobában a villany. Felgyújtottuk, de ritkán jutott eszébe valakinek lekapcsolni, pláne nem nekünk, kölyköknek. Ezt aztán hoztuk magunkkal, felnőttkorunkra, észrevétlenül. Állítólag István már összevigyorgott a témában egyszer a Sógornőmmel. Hogy ezek az emberek (mármint az Öcsém meg én) furcsamód ellenséges viszonyban vannak a kapcsolókkal.

Most már ott tartunk, hogy Pocok kapcsolgatja le utánam a villanyt mindenhol. Csodálatraméltóan lelkiismeretes. Az viszont kimondhatatlanul idegesít, amikor István azonnal szökik a fürdőkapcsoló felé, ahogy kiteszem onnan a lábam, pedig én mindig csak a gardróbig megyek zokniért és utána még visszafutok fogat mosni és különben is felnőtt ember vagyok, tudom én, hogy mikor hova akarok menni, és nem kell utánam kattintgatni. Aztán persze megmosom a fogam és egészen biztosan égve hagyom a villanyt. Ennek tudatában is kifakadtam egyszer szegény jószándékú Férjemre. Hogy én nem vagyok gyerek, mit ugrál utánam, hagyja már azt a buta villanyt. Ő meg, a szokásos áldott békés természetével teljesen nyugisan kifejtette, hogy igazság szerint az őrületbe kergetem ilyenkor. Hogy nem igaz, hogy én azt a hülye villanyt sem tudom lekapcsolni. Mi lesz így a környezetünkkel? Milyen bolygót hagyunk a gyerekeinkre??? Újabb bizonyíték arra, hogy milyen tökéletes párost alkotunk: a környezetvédelemből doktorált bio-geológus és a fényárimádati betegségben szenvedő felesége, aki karácsonytájt egymillió égővel aggatja tele a lakást, de amúgy év közben sem tud egyetlen kilowattórát sem spórolni.

Persze, sejtettem én, hogy nem vagyok tökéletes. Na de hogy ennyire bosszantsam szegény életem párját ő pedig a maga módján csendben mérgelődjön hétről hétre… Mennyivel egyszerűbb volna odafigyelni és mindig lekapcsolni azt a hülye villanyt.

6 hozzászólás Új írása

 1. Kodok Márton szerint:

  Kiszámoltuk mennyivel olcsóbb az RDS Digi Energy mint az Electrica. Váltottunk! http://j.mp/21Iptej

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Fogalmam sem volt, hogy létezik alternatívája az Electrica-nak. Nagyon köszönöm a tippet. Továbbítom a környezettudatos Páromnak megfontolásra. 🙂 Büszke lesz rám.

   Kedvelés

  2. Imola szerint:

   Nemár, hogy az RDS már áramot is szolgáltat?! Szóljatok, ha már iskolát és kórházat is fog működtetni. 🙂

   Kedvelik 1 személy

   1. szerendipity szerint:

    A jövő előttük áll! 🙂

    Kedvelés

  3. szerendipity szerint:

   Köszi a tippet. Mostanig nem is hallottam erről a lehetőségről, aztán a napokban több forrásból is rám talált. Momentán elég szkeptikus vagyok, mert az rds által nyújtott szolgáltatások nem kimondottak minőségiek, semmilyen téren. De legalább olcsók és van kit szidni. Ezúttal egyetértek Imolával. Ennek ellenére családon belül már akar olyan, aki döntést hozott a váltás mellett, lesni fogom, hogy mit hoz a jövő ezügyben.

   Kedvelés

   1. Kodok Márton szerint:

    Ha ertjuk mit szerzodtetunk, akkor tudjuk mire szamitsunk. A villanyaram eseteben, tovabbra is az Electrica Distributie ceghez vagyunk bekotve (Ezt a papirt amugy Aviz de racordare/Certificat de racordare-nak hivjak). Ha uzemzavar van, oket kell hivni, ok biztositsak azt hogy a villanyoraig legyen mukodokepes a halozat. Az RDS ez esetben, csak tenyleg a szamlazassal foglalkozik. Ha az arammal valami nem minosegi, akkor az Electrica Distributiehez kell fordulni. Ha valami a szamlazassal nem tetszik csak akkor kell az RDS-hez. Ha ertjuk mit jelent a valtas, es szerzodes, akkor nyiltan tudjuk vallalni az olcsobb szolgaltatast, hisz minosegileg pont ugyanazt kapjuk. Varosban tombhazakban semmi rizikoja nincs az egesznek, altalaban az aramszolgaltatas stabil. Videken van hogy meglepetesek vannak, mert egyre tobb a fogyaszto.

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.