Kisti és a bébizárak

Auchan bébizárTegnap írtam a konnektorvédőkről, ezen a téren úgy látszik, hogy sikerült megoldani a gyerek biztonságát. A szekrények és fiókok… hát azok továbbra is kihívás elé állítanak. Egy dolog lassan világossá vált: olcsó bébizárakra kár pénzt pazarolni. A képen látható Auchanban 7 lejért beszerezhető sarokra szerelhető védő teljesen megbukott. Az éjjeliszekrényeinkre vettem, melyeken fiók és ajtó is van s mögöttük a sok személyes és titkos apa-anya kincs. 😉

Kisti negyed órás csendes, de kitartó matatás alkalmával nem csak a zárakat szerelte le teljesen és darabokra, hanem a kisajtó fogantyúját is leműtötte, csavarostól. Persze, a mi gyerekünk extrém eset a nagy szőke, ésszel teli fejével, és szintén tapasztalatból tudom, hogy olyan baba is létezik, aki soha nem volt és nem is lesz (hét évesen sem) kíváncsi arra, hogy mit rejtegetnek a konyhaszekrények.

Tehát nem érdemes szerintem az ilyen fajta zárakkal előre készülni, de amikor nyilvánvalóvá válik, hogy szükség van rá, akkor viszont fél órán belül fel kell varázsolni az ajtókra őket. Mert nem lehet mindent egy emelettel feljebb pakolni és ha lehetne is, akkor is két hónap múlva már a gyerek azt is eléri. És persze nem arról van szó, hogy ne engedjük neki, hogy a fakanalakkal verdesse a vasfedőt, de ha a porcelántányérok vagy a szemetesláda van a túloldalon, akkor szerencsésebb, ha nem engedjük a totyogót nyitogatni amit csak ér. dm bébizár

Bevált ugyanakkor a dm-es összepattintható babazár (kb 600 Ft) azzal a hátránnyal, hogy sarokra nem helyezhető, viszont fél kézzel is könnyű ki-be kattintani a reteszt. ÉS Kisti MÉG nem jött rá a technikára, pedig most már jó fél éve ez a szerény kis zár őrzi a poharakat a házban. Hozzá lehet szokni… szoktuk kacagni, hogy akkor is zárjuk, amikor a Kicsi már alszik. Rutin. Az ilyet is szerelte már le amúgy Kisti, de csak azokkal tudott sikerrel járni (igen, többesszám), amelyeknek nem volt meg az útmutatóban javasolt, “felragasztjuk és fél napig nem piszkáljuk” rés. Mert annyi idő alatt tényleg megragad, de ha korábban kezdi el bányászni valaki, akkor nem nagy kihívás. Érdemes tehát este nekifogni a nagy, “házat biztonságossá alakítom” hadműveletnek és akkor reggelre minden oda rögzül, ahol a helye van.

Nálatok melyik biztonsági zárak váltak be? Minden tippet szívesen fogadok, mert gyorsan nő és még gyorsabban okosodik a legény.

Egy hozzászólás Új írása

  1. Imola szerint:

    Nálunk konnektor védőn kívül semmi nincs. Pontosabban van egy biztonsági rács a konyha és az étkező között, de azzal inkább magunkkal szúrtunk ki, mint a gyerekkel. Ha becsukjuk, meg kell kerülni az egész lakást, ha nem akarjuk állandóan nyitni-csukni, ha nyitva van, Balázs csapkodja.

    Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.