A bugyi-pelusokról

Azért találták ki őket, hogy amikor már totyogódat szobatisztaságra szoktatnád, tudd fel-le tologatni őket szükség esetén, de mégse kelljen teljesen levenni. Bugyikát helyettesítenek, de pelenkaként funkcionálnak. Pocokkal ez pont így is volt, bár nem ezen a zseniális találmányon múlott, hogy a folyamat évekig elhúzódott. Kistivel nyilván nem tartunk még itt, terveim szerint hagyom a nyáron majd sokat pucéron futkározni aztán nagyjából a jövő nyárra lövöm be a célt. Mégis bugyi-pelust használunk már majdnem fél éve.

Amióta meg tud fordulni a hátáról a pocakjára, közelharc minden pelenkázás. Nem használ semmi csel, játék, figyelemelterelés, szép szó, dalocska, vigyor, grimasz… Nem is gondoltam volna, hogy létezik ilyen eleven gyermek. Naivan, de saját tapasztalatokból kiindulva feltételeztem, hogy a mindenkori panaszkodó anyukák nyilván túloznak. Tévedtem ebben is, mint oly sok minden másban mire valahogy eljutottam magamban a “nem ítélkezünk” meggyőződés felszabadító érzéséhez.

A pelusváltás igen jól jött, de ez is csak épp egy csepp könnyebbség, ugyanúgy leizzadok mire végzek. Végül is remekül spórol nekünk Kisti, mert ilyen körülmények között csak akkor tesszük tisztába, amikor bűzlik valami (és persze reggel és pancsi után) vagy ha hosszabb időre a szabadba készülünk. A korábban használt napi 7-8 pelust lecsökkentette 3-4 darabra. Ebből 1 mindig hagyományos Pampers, mert éjjelre a sok baleset után továbbra is csak azt használunk. Ja és nem fogy szinte semennyi popsikrém, mert nap közben lehetetlenség még azzal is maszatolni futás közben. Estére, amikor megnyugszik kicsit a pancsolástól, szerencsére sokszor van esélyem mázolgatni. És amikor baj van, jön a Neogranormon s gyorsan helyrepattintja a dolgokat.

A bugyi-pelusok márka szempontból egyformán jók szerintem, a lényeg, hogy a lábai között valahogy egyengesd el a fodrot. Általában a dm vagy a Rossmann saját termékeit veszi István, lehetőleg akciósan (utóbbi mindig olcsóbb, és nem látok minőségbeli különbséget a kettő között). Így is átszámolva 1,2-1,3 lej között van egy-egy darab. Hol vannak már a régi szép idők, amikor még hetven baniból kijött egy-egy hagyományos pelenka, ha jókor vettem jó helyen (értsd: promóciósan a Lidl-ből)? A Libero talán egy hajszállal kényelmesebbnek néz ki és puhább is, ezért ha lehet, akkor olyat rendelünk. Nem sokkal drágább. Pamperst is vettünk már, kuponnal (simát, mert a múltkor láttam ugyan Premium Care-ből is bugyist, de azt tényleg aranyáron adták), de az az egyetlen, amit eddig kipróbáltunk és aminek nem volt hátsó lezáró csíkja. Az pedig az ilyen fajta pelusnál nagyon kell, másképp a kukáig kifolyik belőle minden. Furcsállom, hogy nem gondoltak erre.

Amikor Pocok volt apró, lehetett kapni Go, Diego, Go nyomtatású pelusokat, már nem is tudom, hogy melyik fajtából (talán Pampers?). A lányoknál pedig Dora, a felfedező verzió volt. Sok olyat elnyűttünk. Most is ezt lesem valahol, mert én ennyi év után is még nagy örömömet lelem abban, ha cuki rajzzal díszített pelenkát adhatok a gyerekekre. Tudom… Ráadásul külön gyártanak fiús és lányos pelenkákat, melyek nem elsősorban a mintában különböznek, hanem abban is, hogy melyik részén nagyobb a nedvszívó képességük.

Nálatok melyik vált be a legjobban? Egyáltalán hasznosnak tartod a bugyi-pelust?

2 hozzászólás Új írása

 1. Imola szerint:

  Mi Liberot használunk abból is. Azért vettünk még régebb egy csomaggal, mert nálunk is ilyen közelharc a pelenkázás, de sok volt a baleset. Most megint vettünk, a lehúzom, felhúzom, ahányszor csak akarom feature miatt, de Balázs nem hajlandó megengedni, hogy ráadjuk. Ez van, nálunk mindenből világraszóló cirkusz van! 😀

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Lattad volna ma hogy adtam be a Kicsinek a szirupot. Jutott a hajara nyakaba ruhajara szonyegre ram … epp csak a plafonra nem. S akkor honnan rudjam mennyit nyelt le s hogy ettol meggyogyul-e? Cirkusz az elet. Jo hogy ilyen eleven lurkoink vannak. :)))

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.