Első iskolai családi farsangi mulatságunk

Lassan Húsvétnál tartunk, a farsangi időszak ebben az évben meglepően kurta volt. Így aztán ez lesz az idei ünnepségekről az utolsó bejegyzésem. El akarom mindenképp mesélni, hogy milyen klassz módon tartották meg az iskolában, az osztályközösségben az első közös jelmezbált.

A Tanító néni előre csak tételesen vázolta fel a programot a szülőknek, és mivel benne volt a jelmezek díjazása című pont is, kicsit féltem a buli kimenetelétől. Eszembe jutottak azok a béna farsangok, amikor az Öcsémék ovis csoportjában nagy díjakat osztottak, mindenki kapott, de a legtöbben Dicséretet, ami azt jelentette, hogy gáz a kosztümöd, de nesze, ne érezd magad rosszul. Szerintem a lehető legbénább dolog a jelmezek versenyeztetése. Már csak azért is, mert ebben a korban a szülők versenyeznek ez által és nem is a gyerekek. És nem is annyira kreativitásból, hanem a kinek van több ideje agyalni az ügyön, ki nem dolgozik látástól vakulásig, ki az aki csak egy jelmezt kell évente kitaláljon és ki az aki mondjuk hármat vagy négyet.

Annyira szeretném már évek óta, ha Pocok igazi kihívás elé állítana jelmezileg. Ha mondjuk fának akarna öltözni vagy ruhásszekrénynek. Hogy gondolkodjak, fúrjak, faragjak, kreáljak. Persze az ovis években míg dolgoztam erre tuti időm nem lett volna, szóval nagyon is jól jött, hogy mindig hercegnőnek akart öltözni és a gardróbja pedig tele volt habos ruhákkal és csillogó cipőkkel, mert ő a hétköznapokban is királylány. A hiányérzet mégis megmaradt. Aztán idén végre váltott, popsztár akart lenni. Hát ehhez sem kellett nagy kreativitás persze szétszaggathattam volna Pink-style pár még teljesen jó cuccát és kitalálhattunk volna valami vad sminket, de ő ebből is a tüllszoknyás verziót gondolta el inkább magának. Talán majd Kistinek készíthetek kartonból autójelmezt… annyira szeretném, ha a jövőben is időt tudnék ilyesmire szánni.

Visszatérve a mulatságra, délután rendezték az iskolában, a gyerekek családostól hivatalosak voltak, tele volt a terem szülőkkel és testvérekkel. Megadták a módját, mert készültek énekkel, farsangi felvonulással, pár hagyományos népi momentumot is becsempésztek a műsorba, majd mindegyik gyerek kiállhatott a dobogóra elmondani egy énekes-verses bemutatkozót a jelmezéről, erre egyénileg kellett készülniük, mert a nagy napig mindenki titokban kellett tartsa, hogy minek fog öltözni. Nyilván a jelmezek teljes skálája felvonult: a bérelt, de ötlettelen viszont drága verziótól a túl meleg ezért három perc múlva már le is veszemig, keresztül az utolsó percben összedobotton és a kimunkált, kigondolt, felépítettig. A fellépési sorrend spontán volt (és nem kötelező), de Pocok azonnal és lelkesen jelentkezett, elsőnek pattant fel a színpadra a maga rockos sokat gyakorolt dalával. Óriási tapsot zsebelt be. Később is emlegették a szülők, hogy milyen csoda-bátor gyerek. Szerepelni mindig is szeretett. 🙂 Nagy kár, hogy nem adott neki a Jóisten eget rengetően csilingelő énekhangot. Igazság szerint nem is nagyon lett volna akitől ilyesmit örököljön. István szépen dalol a templomban, én meg helyt állok kórusban altnak… nem nagy szám. A “szereplésért” végül mindenki oklevélben részesült, melyen megjegyezték, hogy kinek mi volt a jelmeze. Ez később jó kis emlék lesz. A programot olyan különböző, szülőkkel és nélkülünk lezajló vetélkedők színesítették mint például a popcorn szívószállal való pakolgatása, a közismert táncolunk és fogynak a székek vagy a páros tánc az egyre csak feleződő újságpapírokon.

Kistit is beöltöztettük Batman-nek, mert hozott neki az angyal egy olyan fekete Batman-jeles blúzt és feltűztem a hátára az egyik fekete kendőmet köpenynek. Bezsebelt minden csodálatot ahogy futkározott fel-alá a nagyok között s libegett a palástja utána.

Nagyon jól érezte magát mindenki, elfogytak a finomabbnál finomabb sütik, órákon át tartott a mulatság. A Tanító néni (aki egyébként focibírónak öltözött és nagyon vicces volt és nagyon tiszteljük is emiatt) azt mondta, hogy élvezzék ki a gyerekek, hogy kitalálhatták a jelmezüket, mert jövőtől már áttérnek a népi hagyományok felelevenítésére és akkor már tradicionálisra veszik az irányt. Nagyon érdekes lesz, alig várjuk.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.