Vekerdy Tamás – A pszichológus újra válaszol

Vekerdy Tamás - a pszichologus ujra valaszolAki azért nem olvasott mostanig pszichológiai könyveket, netalántán konkrétan gyereknevelés témában, mert úgy gondolta, hogy túl unalmas, száraz és úgyis belealszik, az nyilván még nem kukkantott bele a Vekerdy tanár úr könyveibe. Annyira olvasmányosak, hogy sokkal jobban lehet haladni velük, mint egy kalandregénnyel.

Minden szava indokolt, értelmes, megszívlelendő. Tanulni lehet belőle, a családunkról, a mindenkori családról szól sugárzó élettapasztalattal. Ha már túlvagy az ötödik kötetén, akkor persze ismétlődni fognak a gondolatok, sok ötlet és tanács egymásra tevődik. Már-már tudod előre, hogy az egyes problémákra milyen megoldási javaslatot fog a pszichológus tenni. Ez csak azt jelenti, hogy megszívlelted az olvasottakat és ha felüti fejét az a bizonyos konfliktushelyzet, jó eséllyel fog eszedbe jutni, hogy miképpen érdemes kezelni azt.

Ebben a kötetben kisbaba kortól egészen a felnőttekig sokféle élethelyzet és konkrét gubanc vázolódik fel, sokszor mélyre menő részletességgel. Többnyire remek és frappáns válasz érkezik a szerzőtől. Szerintem a következő években, ahogy növekednek a gyerkőcök, sokszor fogok még hozzá fordulni tanácstalanságomban.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.