Gyerekek a kádban

Azt írják a könyvek, hogy a gyereket hat éves kora előtt semmi szín alatt egy percre se hagyd soha magára a fürdőkádban, mert nagyon gyorsan jön a baj, és kicsi korában nem tud segíteni magán. Pocok pár hónap múlva hét esztendős lesz, és azt gondoltam, hogy ha immár hivatalosan is tud önmagáról gondoskodni, akkor az öccse tekintetében is annyira bízhatok benne, hogy ha baj van, akkor legalább visít. Nem hagyom őket félórákra magukban a fürdőben, de ha egyedül vagyok velük itthon, akkor mindig akad olyan esti programhoz tartozó dolog, ami rutin ide rutin oda, csak akkor jut eszembe, amikor már mindkét gyerek pucéran vigyorog a kádból.

Kisti az első 3-4 alkalmat leszámítva (még úgy három hetes korából), imád pancsolni. Ha meghallja a víz csobogását, azonnal nekiszalad a fürdőajtónak, bemászik a kádhoz, elkezdi kívülről matatni a vizet és alig lehet annyi időre elcibálni, míg levetkőztetem. Ehhez képest néhány napja már ordít, mikor megpróbálom a fürdőhöz közel vinni, a vízbe nem hajlandó bele sem ülni, állva visítja végig a lecsutakolást és a máskor negyed órás önfeledt piccolás most másfél perc opera, bár a helyzet kétségtelenül javulófélben van. István mesélte el a változás okát.

Történt egyik este ugyanis, hogy míg az apjuk egy pillanatra hátat fordított nekik, épp csak hogy feltegyen valamit a fűtőtestre, Pocok lelkendezve kiabálta, hogy nini, Kisti búvározik!!!! Nem azt, hogy segítség, nem azt, hogy Apa, Kisti elmerült, nem nyúlt utána és nem próbálta kivenni a testvére fejét a vízből. Nyilván azért, mert eddig még nem látott olyan embert, aki ne önszántából merült volna a víz alá. Azóta elméletben tudja, hogy ilyenkor a fentiek a teendők, lehetőleg fordított sorrendben, de akkor és ott ő azt hitte, hogy ez az egész egy olyan vicces produkció, mint amikor Kisti pörögve totyogva táncol. A Kicsi nyilván jól megijedt bár nem lett baja éppen azért, mert volt mellettük felnőtt, de most ezt a fajta gátlásos víz-fóbiát próbáljuk estéről estére oldani. Hát így jön egy másodperc alatt a baj. Csak annak örülök, hogy végül is pozitív kimenetelű történetről tudok beszámolni.

Egy hozzászólás Új írása

  1. Imola szerint:

    Balázs lassan 2 hónapja nem akar fürdeni, pedig vele semmi ilyesmi nem történt.

    Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.