Keresztúri gyümölcsjoghurt

Keresztúri Epres joghurtAz hétvégi székelyföldi látogatásunk alkalmával elég nagy löketet kaptunk abból, amit mostanság úgy neveznek az óriásplakátokon, hogy “helyit eszem helyinél veszem mert helyin az eszem”. Bár Hargita és Kovászna megyékben, és főleg a városokban, sokkal könnyebben és magától értetődőbb módon hozzá lehet jutni az itthon előállított, minőségi székely termékekhez, a Merkúr terjeszkedése óta ezek szerencsére már a vásárhelyi piacra is kezdenek begyűrűzni. Egyelőre főleg a tej- és hústermékeket érdemes onnan vásárolni, mert bár pár lejjel (és tényleg csak pár lejjel) drágábbak, mint az Auchan, Kaufland, Lidl kínálata, minőségben többnyire hozzák a különbözetet és ha beismerjük ha nem, mivel Bukarestből oly kevés támogatás jut nekünk, az egyetlen módja az ából bébe jutásnak az, ha önerőből megpróbáljuk támogatni a helyi kezdeményezéseket. Például úgy, hogy a nagyon finom Keresztúri termékekkel töltjük meg a hűtőnk polcait. Jó a tejföl, a túró, de amit az édesszájúaknak tilos kihagyni, az a zseniális gyümölcsjoghurtjuk, mely kapható epres, barackos és meggyes változatban (nálunk, de lehet, hogy más fajták is készülnek amúgy). Állagra a magyarországi Cserpes Sajtműhely joghurtjaihoz hasonlít, csak a visszazárható tetőt hiányolom a pohárkáról.Keresztúri epres joghurt összetevők

Az íz önmagában már meggyőző, de az összetevők listájára is érdemes egy pillantást vetni. Íme, készülhet minden igényt kielégítő finomság mindössze 2% cukorral. Mindenhonnan azt hallani ugyanis, hogy a gyerekek attól lesznek kövérek, hogy a szülők a rengeteg cukrot tartalmazó gyümölcsjoghurtokkal tömik őket, gondolván, hogy egészséges, pedig messze nem az. Naná, hogy nem olvasnak címkéket. Ezt a terméket én nyugodt szívvel etetem a gyerekeimmel. Kisti szereti is. Ha jó formában van, akkor alig marad pár kanál az alján (és immár az epret is megkaphatja belőle). Pocokkal csak etetném, neki nem a cukorral, hanem a gyümölccsel van szokás szerint baja.

Már csak ezért a joghurtért is érdemes elsétálni valamelyik Merkúrig. Most ráadásul akciós, csak 1,9 lej egy doboz (200 g). Vagy esetleg láttatok Keresztúri termékeket más boltokban is Vásárhelyen?

4 hozzászólás Új írása

 1. Teszt Oszteron szerint:

  Há de néni, a vásárhelyi Harmopánban is lehet kapni, onnan veszem én is, itt vakuljak meg ha nem.

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Vásárhelyi Harmopán? Erről is lemaradtam.

   Kedvelés

 2. Zita szerint:

  🙂

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   tudom… 😛

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.