Hargitafürdőn nagy a hó

Hargitafürdőn nagy a hóA hosszúra nyújtott hétvégénket a hegyekben töltöttük, mert vágyott már a család egy igazi nagy szánkózásra, hógolyózásra, hóban mászkálásra. Sajnos úgy fest, hogy ezek a dolgok Vásárhelyen fehér holló számba mennek és a meteorológusok szerint a jövő sem biztató. Nagy szerencse, hogy elérhető távolságban akad bőven olyan hely, ahol még létezik az igazi tél, amit az ott élők már nagyon unnak. Úgy látszik erre is igaz, hogy az nem kellene ami van.

Hargitafürdő az évek során a szívünkhöz nőtt, ezért elég hamar megszületett az az ötlet, hogy Tusnádfürdő felé menet tegyünk egy apró, két napos kitérőt. Mondanám szívesen, hogy nem bántuk meg, de a történet ennél kicsit árnyaltabb. 

Odafent mindenhol legalább lábszárközépig ér a fehér lepel, de hét közben eléggé kihalt a vidék, üresek a sípályák (ottjártunkkor a Kossuth nem is működött), ezért ha teheted, érdemes ilyenkor menni és nem hétvégén, amikor se eleje se vége a kocsisornak. Sajnos mi azt hittük, hogy ha már a fiúnk tud járni, akkor igazából nem is kisbaba, és nem számoltunk azzal, hogy ha két-háromszor beleborul a hóba, akkor (lehet, hogy maradandó?) hó- és szánkó-fóbiát kap. A végén már ki sem akart menni az ajtón, amint meglátta a fehérséget fordult volna vissza. Akkor jöttünk rá, hogy igazából milyen apró néppel van dolgunk. Ha idén megyünk még, és nagyon szeretnénk, akkor őt talán Mamával hagyjuk, itthon.

Pocok viszont imádta, a hóból ki sem lehetett szedni. Azt hiszem nem volt még része olyan élményben, hogy térdig süppedjen benne vagy hogy bármerre néz, mindenhol sima, összejáratlan felületeket lásson, melyeket meg lehet tölteni hóangyalokkal. Jó nagy ereszkedőket is találtunk. A Balu Park mellett például le lehet száguldani egyenest a tó partjáig. Persze aztán van mit visszabaktatni a hegyen, de nagyon megéri a suhanás, a látvány, a jó levegő. Egyedül a hóember maradt el, mert a jó sok mínuszos időben a hó nem tapadott.

Szívből ajánlom mindenkinek kirándulóhelyül Hargitafürdőt. A felfelé vezető utat takarítják, bár hólánc azért jó, ha lapul a csomagtartóban. Nagyon sok kisebb-nagyobb panzió épült az utóbbi időben is a környéken, mindenki talál a zsebének megfelelő ajánlatot. Mi már próbáltuk a Balu Menedékházat, a Bíró Panziót, az Uz Bencét. Különböző igényeknek felelnek meg, de a maga módján mind jó hely. Ilyenkor semmi más nem fontos, csak hogy odabent meleg legyen, mert az átfagyásról a kinti környezet búsásan gondoskodik.

u.i. Tusnádfürdőn kevesebb hó van, de sípálya ott is működik. Ott viszont kárpótolt a kedves vendéglátó társaság. Nagyon jó hétvégéje volt legalább három családtagnak a négyből.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.