Pocok rövidre ítélt haja

Nemcsak betelt a pohár, hanem ki is csordult már a fele a csempére, és meztelen talppal tapicskoltam benne korán reggel. Rosszul esett, ezért végre döntöttem.

Szegény Mikivel már legalább egy éve ijesztgetem Pocokot, azóta voltunk nála többször is, egyáltalán nem ördögi arc. Miki a családi fodrászunk, aki eddig mindig jófej módra két ujjnyit kurtított a lányom haján. Ez éppen csak annyi, hogy állandósuljon a hosszú frizura. A baj ott kezdődött, amikor a reggeli nyafogás is már a mindennapjaink részévé vált. Magának nem fésüli, Apa nem csinálja elég kíméletesen, ezért a nyávogás az én kiváltságom, és már egyáltalán nincs hozzá türelmem. Persze, hogy fáj, de a lehető legkíméletesebb hajkefét használjuk és a legegyszerűbb frizurát készítem, pedig szeretném én rendszeresen fonni és bögyörgetni, de ez maximum ünnepnapon engedélyezett kitartó kérlelésemre, hogy hadd legyél végre civilizált kinézetű nem olyan mint egy szénaboglya. Mindez úgy, hogy Pocok haja olyan egyenes mint a seprű, szóval elvileg könnyű dolgunk kellene legyen. Nem segít semmilyen spéci sampon, balzsam, fújókásizémizé. Minden napunkat sírással és dühöngéssel kezdjük.

Én is sajnálom a szép hosszú haját és a sosem megvalósított csodálatos frizurakölteményeket, de hiszem azt, hogy egy csajos ámde nagyon rövid hajviselet sokat fog javítani az életminőségünkön, a családi békén, az anya-lánya kapcsolatunkon. Bízom Miki szaktudásában. Nem fiús hajat akarok, hanem olyat, ami úgy is szép és lányos, hogy csak kétszer húzzuk végig rajta a fésűt reggelente. Holnap lesz a nagy nap, kíváncsi vagyok az eredményre. Közben persze Pocok megint ígér fűt-fát, és azt várja, hogy amint eddig többször, most is megenyhül majd a szívem, és elhiszem neki, hogy végre a hisztinek. Persze nincs vége, hogy is lehetne, ha semmi nem változik közben? Szóval hajthatatlan vagyok, itt is volt az ideje. Hihetetlen, hogy ebben a dologban mennyire következetlen voltam éveken át. Mindig csak fenyegetőztem a rövid hajjal, aztán nem történt semmi. Ideje volt a sarkamra állni. Ó, ti fiús anyukák, nem is tudjátok, hogy mi mindentől kímélt meg benneteket a sors…

U.i. Anno én is pont így viselkedtem, persze nem azt üvöltöttem, hogy “Megölsz!!!”, hanem hogy “A sírba taszítasz!!!”. Le is vágták a hajam, de nem ám olyan rövidencsajosra, hanem ronda fiús gombafrizurára. Istenem, de ronda voltam. Mázli, hogy nem igazán maradt fenn fénykép abból a korszakból. Bizonyára megérdemeltem s akkor ez jócskán elgondolkodtató. Anyjalánya, ez van. 😉

3 hozzászólás Új írása

 1. Reka szerint:

  Amikor kicsi voltam sosem engedtek a hosszu hajat otthon, mert hogy azt gondozni kell, en meg nem tartok rendet a szobamban sem. (melyik gyerek tart?) uyghogy mindig irigyeltem a hosszu haju lanyokat. Kompromisszum, estleg felhosszura vagni?

  Kedvelés

 2. Imola szerint:

  Tudom, hogy eleged van az állandó hisztiből, de én soha nem bocsátottam meg Anyámnak, hogy a megkérdezésem nélkül elcipelt fodrászhoz és levágatta a szögegyenes, derékig érő hajam, amitől az hullámos lett és évekig iszonyatosan ronda. Azóta sem lehet semmit kezdeni vele, úgy áll, ahogy akar. Egyébként nekünk is küzdelmes Balázs frizurája, nem engedi a fodrászt a haja közelébe, azon kiakad, ha nagy ritkán megmossuk, mert vizesen nem találja. 😀 Sajnos hiába ijesztgetem, hogy pálmafát csinálok a hajából, nem érti, hogy abban mi lenne neki a rossz. Mindig azt várom, hogy meg lehessen már beszélni vele a hajvágás szükségessét, de még nem jött el az ideje.

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Vizesen nem találja… :)))) ez nagyon vicces!!!

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.