Ambient Hotel & AromaSpa – Sikonda

A napokban lélekben kicsit a tengerpartra képzeltük magunkat. Idei nyaralásunk lefoglalásával bajlódtunk és ez óhatatlanul eszembe juttatta a csodás tavalyi nyarunkat. Mivel Kisti még apró volt és eleve Szegeden töltöttük a szünet heteit, kézenfekvő lehetőségként kínálkozott valamelyik magyarországi wellness hotelben eltölteni pár napot, pihenéssel, pancsolással, olyan helyen, ahol kisbabával is bátran lehet csobbanni (a Balatonra kívánkoztunk igazán, de annak a vize egész biztosan nem lett volna elég meleg).

Nem sokat keresgéltünk, mert azonnal szembe jött velünk az Ambient Hotel reklámja és mindjárt tudtuk, hogy ő lesz az igazi. István ugyanis mindig emlegette, hogy még sosem járt Pécsett, ráadásul a szálloda a Mecsekben van úgy 20 km-re a várostól. Óriási jó-levegős sétákat láttunk lelki szemeink előtt. Nagyon jó nyaralás volt, de ebbe a hotelbe mégsem fogunk visszatérni, mert az első benyomásunk nagyon rossz volt. Kitalálták ugyanis, hogy egy akadálymentesített szobába fognak bennünket tuszkolni, ahol nyilván azért, hogy minél könnyebben lehessen közlekedni, alig volt szekrény és tárolóhely. Kisbabás, kétgyerekes családnak, akik épp csak a cserépgólyát nem kell ilyenkor magukkal vigyék… egy álom. Előre is vetítettük a nagy káoszt, mely emiatt egy héten át uralkodni fog a hangulatunkon, és úgy döntöttünk, hogy vagy adnak tisztességes szobát, vagy hazakanyarodunk, mert ilyen körülmények között nem tudunk pihenni. Nagy sokára megoldották, de azért ráment majdnem egy egész napunk a költözgetésre, alkudozásra. Amúgy ez egy aroma-szoba volt, ráadásul, ha nem tévedek, éppen levendulás, de semmi illatot nem lehetett érezni. Egy illat-szappan a mosdóban és egy levendulás óriás-plakát volt minden, amit az felárért cserében nyújtottak. Átverés. Ezzel számos online vélemény is egyetért. A második szobánk sima föld-szoba volt, csodás kilátással a szálloda háta mögötti dombra. Nagyon szerettük.

Az ételek finomak voltak és relatíve változatosak. Még Pocoknak is mindig találtunk valami kedvére valót, bár sütiből elég limitált a felhozatal. Bosszantó volt azonban, hogy az étteremben nem működött a légkondi, és nagyon meleg volt mindig. A teraszon a vacsora kellemes lett volna, de annyira sok darázs garázdálkodott a környéken, hogy elvette a kedvünket. Amikor a kánikula mégis rávett, hogy kint üljünk, arról szólt az egész étkezés, hogy Pocok három percenként felugrott visítva, hogy jaj ne, megint darázs, mi valahogy próbáltuk csitítani, de őszintén szólva én sem örültem nekik, így aztán igyekeztünk tíz perc alatt belapátolni, amit lehetett és mire a pincér megérkezett a borral, már rég túl voltunk az egészen. Nyilván nem a szálloda hibája, hogy nagy volt a darázs-invázió, de nem is tettek semmit a ritkításuk érdekében, ráadásul ha az étteremben megfelelő hőmérsékletet biztosítanak, tuti nem kívánkozik senki a teraszra, gond megoldva. A medence melletti snack-bárban ebédeltünk többnyire, de ott hihetetlen lassú volt a kiszolgálás. Persze klassz volt, hogy ott grillezték helyben a húsokat, de minden sokkal jobban nézett ki, mint amilyen az íze volt. Azt mondtam, hogy addig nem megyek haza, míg azt az ínycsiklandó óriási retroburgert meg nem kóstolom. Kár volt.

Egész klassz gyerek-animációt biztosítottak, bár nap közben nemigen vettük igénybe, de az esti fél órás buli jó hangulatot teremtett a csemeték körében.

A két benti medence közül a melegebbnél ki van írva, hogy nem javasolt kisgyerekeknek a fertőzésveszély miatt, a másik pedig elég hűvös volt Kisti számára. Még Pocok is vacogott benne egy idő után. A kinti medence viszont kellemes volt, meleg időben jól esett ott hűsölni és napozó ágyat is mindig sikerült szerezni. A gyerek-részleg szerintem túlságosan külön van választva az egésztől, persze így a biztonságos és ez a megoldás segít megőrizni a fürdőzők nyugalmát, de az sajnos nem megoldható, hogy az ember messziről, pihenve figyelje, amint a gyerekek játszanak. Ott bent kell ülni velük.

A környezet tényleg szép, erdő veszi körül a vidéket, közel van a kemping, régen felkapott üdülőtelep volt Komló. Valószínű, hogy léteznek erdei túra útvonalak, melyeken tényleg jókat lehetett volna járkálni, de ezek nem voltak nyilvánvalóan bejelölve, és semmilyen erre vonatkozó információt nem tudtunk szerezni, ezért hiába is készültünk babahordozóval a nagy túrázásokra, végül csak a betonozott út mentén, babakocsival, esténként tettünk pár kört.

Annál több látni- és tennivalónk akadt Pécsett és a környéken. Ezekről írni fogok a napokban, mert érdemes és mert később úgyis csak elfelejtem. Ezt a vidéket mindenképp jó ötlet meglátogatni, csak keressetek esetleg másik szálláshelyet. Olyat, amelynek barátságosabb az ár/érték aránya.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.