Kisti jár!

Sőt, táncol!

Mikulás napján kezdte. Elindult akkor, ha szuper-stabilan a lábára helyezted és szemben valaki elég vonzó módon hívogatta. Akkor megtett két-három lépést és erre is nagyon büszke volt. Persze továbbra is sokkal gyorsabban boldogult négykézláb, ezért a következő hetekben hanyagolta az új mutatványának a gyakorlását s ez minket, lelkes de türelmetlen szülőket, eléggé bosszantott. Most akkor jársz vagy nem jársz, fiam?!

Mivel a mászás tudományát tökélyre fejlesztette, nem is igazán estünk bele abba a szakaszba, amikor a baba olyan nagyon menne de nem tud, ezért naphosszat kell totyogtatni úgy, hogy az ujjaidba kapaszkodik és leszakad a hátad közben. Naná, hogy egy percet sem ült soha helyt, de elkutyázott ő maga ahová akart. Apró de önálló férfiember módjára.

A változás akkor következett be, amikor egyik nap Anyukám vigyázott rá kivételesen otthon nála, ahol a szoba még nem kong az ürességtől mint nálunk és nincsenek olyan nagy távolságok tehát az ágytól az asztalig s onnan a szekrényig majd a kanapéig. Ott aztán nekibátorodott Kisti és ide-oda cikázva nekifogott totyorászni, egyedül és magától. Az ünnepek alatt már itthon is gyakorolgatta egyre nagyobb bátorsággal azt, hogy felálljon és elrugaszkodjon. Idővel egyre hosszabb utakat tett meg, kanyart vett, küszöböt átlépett, kisebb lépcsőre felpattant, és most már úgy is működik a dolog, hogy közben a nehéz vasalót húzza maga után. Az sem tudja visszatartani. O Kisti kicsikutyája és nagy a barátság. Legújabban pedig tesz magának zenét valamelyik muzsikás kütyüjén, sőt addig nyomogatja, amíg az a melódia jön, amit szeret, nem hajlandó ugyanis akármilyen ritmusra táncolni (dídzséj őkelme). Kiforrott ízlése van neki már kéremszépen! És akkor elkezdi ropni, de riszálja, de tapossa, de pörögforog! Bármilyen morcos légy, ettől a látványtól jókedvre derülsz! Lehetetlen mosoly nélkül hagyni. Ezt vajon kitől örökölte?

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.