Bridge of Spies – Kémek hídja

Bridge of SpiesA trailere alapján rögtön tudtuk Istvánnal, hogy ezt látunk kell. Ugyanezt mondtuk a sok karácsonyi komédiára is, amelyeket jó előre, már szeptemberben reklámoztak. Aztán úgy alakult az ünnepi előkészület, hogy végül csak egyikre volt időnk beülni. S mivel elég nyomorultul éreztem magam azért, hogy nem karácsonyozhatunk majd együtt, semmi kedvem nem volt boldogan gagyi, ünnepi megvilágításba helyezett amcsi családok egymásra borulását bámulni órákon keresztül. Maradt hát a Bridge of Spies. De jó, hogy ezt néztük meg.

Rég az ideje nem láttam ennyire jó filmet – moziban. Attól féltem, hogy a vége még elrontja nekünk ezt a klassz élményt, de nem, ennek a vége is tökéletes. Az a film, amelyet életkortól függetlenül minden felnőtt ember élvezhet. Ha még nem vettél nagytatádnak ajándékot Karácsonyra, vidd el a moziba és nézzétek meg a Kémek hídját. Ki tudja, hogy mikor járt utoljára ilyen helyen és ebben a filmben garantáltan nem fogtok csalódni. Ha élne még Tatám, én tuti ezt tenném. Plusz lehet, hogy az idei télen ez lesz az egyetlen esélyed, hogy fázó embereket és igazi havat láss.

Tom Hanks megint tökéletes választás volt a főszerepre és Mark Rylance Rudolf Abel szerepében számunkra sokáig emlékezetes marad. Orosz kémként bebörtönözik és halálra fogják ítélni, de ő végtelen nyugalommal várja, hogy teljenek a napok. Amikor azon csodálkozik az ügyvédje, hogy tényleg egyáltalán nem izgul, azt feleli nagy lazán: Would it help? Ezt a film során többször is megismétli és mi Istvánnal már lenyúltuk magunknak, szállóigét fabrikáltunk belőle. Azóta is sokszor eszembe jut, amikor annyit aggódom valamin. Mégis mire jó a sok agyalás? Úgyis minden a Jóisten akarata szerint fog történni.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.