Ügyintézés Magyarországon

A magyar reformok működnek reklám a Nők LapjábólMind lehet szapulni az ilyen “a magyar reformok működnek” típusú reklámokat s el lehet azon is gondolkodni kétnaponta egyszer, hogy az adófizetők pénzét miért szórják óriásplakátra s Nők Lapja-reklámfelületre, hiszen ha valami működik, akkor azt az ember észreveszi magától is.

Elmesélem, hogy intéztük el Pocoknak a szeptemberben lejárt személyi igazolványának a megújítását Szegeden. Hozzáteszem, hogy egyáltalán nem mozgok otthonosan semmilyen hivatali ügyekben és fogalmam sem volt, hogy mi az eljárás. Rákerestem hát a gugliban, hogy mi a teendő, kiadta, hogy lehet online időpontot foglalni, de kér regisztrációt. Aztán hamar találtam olyan oldalt is, ahol még az sem kellett. Két perc pötyögés után megvolt az időpont a címmel, hogy hová kell menni, amit szintén a kereső segítségével találtam meg, mert még sosem jártunk ott. A bejelentkezés azért jó, mert akkor soron kívül bevesznek és nem is kell számot húzni érkezéskor. A netről tudtam meg azt is, hogy melyek a szükséges íratok. Semminek nem kellett vinni a másolatát és a személyi újításhoz NEM kell még a születési anyakönyvi kivonat SEM. Ráadásul az egész procedúra INGYENES. Ezzel megvoltam úgy negyed óra alatt.

Négyre jelentkeztem be, előtte öt perccel leparkoltunk, gyerekek kiszedeget, be az épületbe, érdeklőd, lépcsőtmász, gyerekeketvetköztet (mert mi ugye házanépestől mentünk, gondolván hogy biztos ott kell legyen minden szülő), köszön, mosolyog, azonnal fogad, míg elkészül a fénykép két lépéssel arrébb, addig adatokat kitölt, mikor visszamegyünk aláír (egyik szülő jelenléte és adatai – személyi és lakcím kártya, ennyi!!! – elegendőek), postázzuk 3 héten belül, viszontlátásra, gyerekeketöltöztet, ó a nénik épp díszítik a hallban a fenyőt, felrakhatok én is is egy díszt kéremszépen, persze, csókolom, gyerekeket bepakol a kocsiba, öveket becsatolni indulunk. A pontos idő 16:05. Igen, még aznap.

Aki az utóbbi időben próbált itthon valamilyen ügyet intézni, boldogan állapíthatta meg, hogy rengeteget fejlődtünk és már egészen flottul mennek a dolgok. De a magyar szintig még hej be sokat lehet fejlődni.

2 hozzászólás Új írása

 1. Imola szerint:

  Nekem a legújabb kormányablakos élményem az, hogy GYES-t csak személyesen lehet igényelni, sem postán, sem interneten nem oldható meg. Kész szerencse, hogy októberben itthon voltam a beteg gyerekkel, így ezért nem kellett külön szabadságot kivennem. És biza kellett hozzá egy csomó papír, amiről küldhettek volna egy listát, amikor levélben tájékoztattak, hogy fáradjak be a kormányablakba. Valamint egy formanyomtatványt is csatolhattak volna, amit itthon kitöltök és ott 2 perc alatt leadok, így nem unja el a gyerek sem az életét a babakocsiban, amíg negyed órát körmölök, közben iratok után kutatva és apa tajszáma után telefonálva.

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Itthon a gyereknevelési kérelmezését Apuka végezte, de ha bármit módosítani szeretnék, akkor gondolom, hogy személyesen kell menni. Mindenről tájékoztatnak amúgy, ha odamész előre. Formanyomtatványt is hazahozhatsz itthon kitölteni, de digitális verzió nem is létezik róla. :))) Szóval MÁSODSZOR már full informáltan lehet odabattyogni.
   De a legjobb, hogy a már egyáltalán nem is új, 23 hónapos rendszerről, mely úgy lesz 24, hogy 1 hónapot muszáj apukának kivennie, senki nem tud pontos és konkrét tájékoztatást adni a te helyzetedre levetítve. Előre kérdeztem, hogy mivel István külföldön dolgozik, kivehetem-e én a 24. hónapot, de csak vállat vonogattak s mondták, hogy úgy a második év vége felé valahová (nem hozzájuk!) menjek még érdeklődni. Ja, mert Romániában egy családban sem dolgozik az apuka külföldön… jó tudni, hogy egyedi eset vagyunk.

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.