Pocok 6 éves oltása

A román oltásrend az elmúlt két és fél évben folyamatosan változott. Ennek köszönhetően az ország tele van olyan, mindenféle korú gyerekekkel, akikről vélhetően senki sem tudja, hogy milyen oltást kaptak, milyet nem, miért nem, és melyik a soron következő adag. Persze, vannak az oltáskönyvek, de ez a papír alapú, egypéldányos számontartási rendszer 2015-ben égbekiáltóan elavultnak tűnik. Szerintem a legkevésbé sem megbízható.

Akkor törölték el a fél éves oltást, amikor Kisti meg kellett volna kapja a nyár elején. Annyi történt vele, hogy áttették 5 hónappal későbbre ugyanazt, most oltották november elején. Megjegyzem, hogy a fiam igazi férfi módjára csak annyit fűzött hozzá a szúráshoz, hogy He. És vigyorgott tovább az asszisztens néninek. Így aztán pár nap múlva újabb oltást kell kapnia, mert momentán legalábbis az egy éves korban adandó még aktuális. Jó, hogy megvolt és meglesz, kicsit megnyugodtam. Mert az ugye sosem biztos, hogy az ország rendelkezik-e éppen oltóanyaggal akkor, amikor nekünk kell.

Ez a folyamat nem új keletű. Két és fél évvel ez előtt, Pocok azért nem kapta meg a négy éveseknek járó oltást, mert egy hónappal korábban eltörölték. Ezért most van olyan osztálytársa, akit anno oltottak és vannak olyanok, sokan, akiket nem. Aki akkor kapott, annak most kell menni a hét évesre, a gyerekbénulás ellenire. Aki akkor nem kapott, azt hat évesen kellene egy kombinált hatóanyaggal oltani, mely tartalmazza a négy- és a hétévest együtt. Mivel országos szinten gyakorlatilag két évvel elhalasztották ezt a bizonyos oltást, gondolnánk, hogy mostanra készen állnak és lehet menni szurit kapni. A csodát! Két és fél év alatt még nem jutottak el oda, hogy egyáltalán nekifogjanak gyártani ezt a különleges oltást, mely amúgy nagyon jó ötlet, mert kettő helyett egyszer szúrják a gyerkőcöket. Hogy mikor lesz vagy hogy lesz-e, arról nem szólnak a hírek. Csak hogy mindig legyen, amin a szülők feje fájjon, mert ha az állam nem gondoskodik témáról, akkor amúgy unatkoznánk. Gr.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.