A gyerekpénz igényléséhez szükséges iratok

Megtaláltam lefotózva, gondoltam hátha közérdekű információ. Ezt az iratcsomót mindjárt a gyerek születése után le lehet adni, nem kell megvárni vele a 42 napot, mint a gyereknevelési pénzzel. Amikor kézhez kapod a születési anyakönyvi kivonatot, már indulhatsz is Marosvásárhelyen a Dózsa György utcába a Népújság épületébe (balra a folyosó végére). Pontosabban indíthatod Apukát, mert neked tuti van jobb dolgod is egy 5-6 napos csecsemő mellett. A legbiztosabb, ha délelőtt úgy kilenc fele keresi őket, mert akkor már és még ott vannak. A gyereknevelési pénzre sokkal bonyolultabb a papírmunka, nem csoda, hogy adnak rá másfél hónap időt. Persze azt is simán intézheti apuka, amennyiben otthonosan mozog a munkahelyeden. A gyerekpénz amúgy most, 2015-ben, havi 200 lej, mely két év után havi 42 lejjé alakul és ez jár majd érettségiig. Minden évben terítékre kerül, hogy majd emelnek az összegeken, de soha nem teszik. Mert félnek, hogy akkor végképp túl sok purdé születne. Ja.

A gyerekpénzhez szükséges iratok

2 hozzászólás Új írása

 1. Imola szerint:

  Imádom, hogy a dosar sina soha, de soha nem megy ki divatból, azt míg világ, a világ az embernek kell magával vinnie, nehogy már az állam költsön arra is!

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   De várjál, mert a szemem előtt dobták kukába nem egyszer vagy tették arrébb mert igazából nem kellett. Az csak azért van mert gondolják hogy te másképp nem vagy képes öt papírt egyben elvinni nekik…

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.