Felnőtt színező mint relaxációs forrás?

Mi a véleményed az egyre népszerűbb felnőtt színező-füzetekről? A Bookline folyton belefoglalja a hírleveleibe őket és minap még a hírlapárusnál is láttam, fő helyre kitéve. 2000 Ft. Mandala stílusú apró mintás rajzokkal kellene pepecselni s attól állítólag elmúlnak a gondokbajok.

Sok szempontból is időpocsékolásnak tűnik az ötlet. Szerintem amúgy mindenfajta kézműveskedés, kertészkedés, házimunka lehet meditatív jellegű tevékenység, és ezeknek legalább hasznuk is van: szép kert, finom ebéd, kötött sál még a kutyának is, sk adventi naptár az egész családnak, keresztszemes párnahuzatok a kanapéra… ehhez képest a festegetésnek mi lesz az eredménye? Még a falra se teheted, bár egy jó nagy poszter stílusú, dekoratív képnek talán volna értelme. Na de a füzetnek… amit sutba vágsz amint végeztél vele… és rengeteg időt felvesz ám a színezgetés, mert ezek aprólékos munkák.

Mondom én ezeket úgy, hogy közben világéletemben nagyon szerettem színezni és állítom, hogy kikapcsoló tevékenység. Pocok mellé mai napig leülök, és ő nagyon szereti a közös munkát. Így is telik az idő, csak éppen közben beszélgetünk a lányommal és ő örül a rá fordított anya-időnek, ami meg is térül sok szempontból. Hát így van értelme az egésznek, a másik meg csak egy buta divat-hóbort. Nem a színezgetés relaxáló voltát vonom kétségbe, hanem állítom hogy a mai világban ilyen haszontalan tevékenységre kár időt pocsékolni. Szerintem.

Persze aki rajzolja… annak simán lehet terápiája és haszna is az ügyből.

7 hozzászólás Új írása

 1. Reka szerint:

  Nem tudok es nem is szeretek rajzolni, de abba mar beletorodtem, hogy igenis neha kikapcsolodasnak kell olyan tevekenyseg is, aminek semmi haszna nincsen. Ha belegondolsz, vegulis tv-t nezni, zenet hallgatni vagy facebookon irogatni sem igazan hatekony. 🙂 Amikor arra gondolok: megint megneztem egy reszt az X sorozatbol, ezalatt moshattam volna es vasalhgattam volna egy adagot, csak jobban elkeseredek, hogy azt a kis idot is elpocsekolom, aztan felviditaskent megeszek egy darab csokit es nezek meg egy reszt. :))

  Kedvelés

  1. Imola szerint:

   Ennyi! Jogunk van néha haszontalan dolgokat is csinálni, nem csak dolgozni, háztartást vezetni meg gyereket gondozni. 🙂

   Kedvelés

   1. szerendipity szerint:

    Szerintem ez nem jog kérdése. Olyan hamar repülnek az órák, napok, hetek. Miért akarnánk semmit csinálni, mikor lehet például simán ALUDNI ha már egyéb hasznos nem adódik? 🙂

    Kedvelés

  2. szerendipity szerint:

   Nem akarok felvágósozni… de én utálok teljesen haszontalan dolgokkal foglalkozni. Úgy érzem, hogy az idő túl kevés ahhoz, hogy valaminek tényleg semmi haszna ne legyen. A tévénézés sem fölösleges, attól függ, hogy mit nézel és kivel. A film dettó. A zenehallgatás… szerintem sosem csak nézünk az éterbe és bambulunk muzsika közben. Anyai tapasztalat, hogy a zene a napjaink aláfestése. ha semmi egyéb dolgom nincs, akkor a zenére bulizok a kölykökkel, az már megint nem semmittevés. 12 kilós Kistivel ölben már egyenesen fitnesz óra. Sorozatot pedig kizárólag vasalás és főzés közben nézek. Másképp végképp nem érzem magam jól. A facebook meg… na ebbe nem kezdek bele. A facebook az facebook. :)))

   Kedvelés

 2. Imola szerint:

  Én világéletemben imádtam színezni, úgyhogy örömmel vetettem rá magam a Titkos kertre. Balázs alvóidejében jó elfoglaltság volt, mert olyankor úgysem akartam zörögni, de mióta dolgozom, egyszer vettem elő, ezért a Bűvös erdőt már meg sem vettem, majd ha végzek az elsővel.

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   :)))) Irigykedve olvasom, amiket írsz. :)))

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.