Fisher-Price – Oroszlános zenélő járássegítő

Fisher-Price - Oroszlános zenélő járássegítőKisti felállt a hintaló mellett és elkezdte tologatni, úgy járkált fel-alá a csempén. Persze azt komoly erőfeszítés ellökni ilyen apró kezecskékkel, ezért arra gondoltunk, hogy itt az ideje beszerezni egy igazi járássegítőt. Így végül is oda mehet majd, ahová csak akar, és akkor hátha többet gyakorolja majd a két lábon járást. A mászás továbbra is mesterfokon megy. Annyira gyors, hogy nekem az egy méteres lábaim ellenére is futólépésben sikerül csak tartani vele a tempót.

Épp akciós volt ez az oroszlán a Brendonban, így István érkezett is haza vele nagy boldogan. Összerakták ketten Kistivel, már ez külön kaland volt. Amúgy nagyon egyszerűen megy, legalábbis távolról úgy tűnt. Értenek is ehhez az anyukák… szóval apakéz kell hozzá, és pikk-pakk már lehet is tolni.

Így aztán hamar ki is derült, hogy amire létrehozták ezt a játékot, arra alig alkalmas. Már előre gyanús volt nekem, hogy a kerekei nagyon simák, egyszerűek. Közben a gyerekek ugye úgy tolják, hogy nekifeszülnek, és támaszt keresnek benne. Előre bukni segítség nélkül is tudnak. A kisoroszlán a csempén és Kisti és a rózsaszín hintalóa padlón úgy siklik végig, mint a korcsolya a jégen. Kisti egyáltalán nem érzi mellette biztonságban magát. Néha úgy szokta használni, hogy térden állva löki és úgy halad. Persze nem ez volna a cél. A szőnyegen nagyjából jól lehet vele boldogulni, de a nappalinkban egy 6 négyzetméteres területet jelent ez csak. Szóval messze nem mondható el, hogy akkor most Kisti arra járkál, amerre akar. Használja hát a többi funkcióját: a kukucsi-tükröt, a zenélőt, forgatót, pörgetőt. Csakhogy ilyen játéka volt már nem egy s nem kettő. Pénzkidobásnak érzem most így utólag ezt a kisoroszlánt. Továbbra is jó ötletnek tartom a használható járássegítőket, mert a gyerekek élvezik az önállóságot és játéknak fogják fel az egész vánszorgást. De ez a termék sajnos a megjelölt célnak nem felel meg. Pedig minimális módosításra szorulna csak: a kerekeket kellene talán csúszásgátló gumi segítségével ellenállóbbá tenni. Most azon töröm a fejem, hogyan oldhatnánk ezt meg házilag. Persze időközben talán már meg is tanul Kisti járni, napok kérdése lehet csak. Közben ő továbbra is használja a lovacskát. Az bezzeg nem szalad el magától.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.