Házassági évforduló. A hetedik.

Tééényleg. Most esik le, hogy ehhez a naphoz milyen jól talált a 007-es film, amit megnéztünk. 🙂 Mintha rendelésre forgatták volna.

Azt mondják, hogy a házasságban a hetedik év a vízválasztó. Addigra ugyanis a legkitartóbb rózsaszín köd is felszáll és nagy kérdés, hogy azzal, ami a helyében marad, mit tudunk kezdeni. Fénypont is, mélypont is volt bőven az elmúlt években. Ezeket főleg az István munkabeosztása diktálta. Utálatos dolog, hogy hétről hétre, négy hétről négy hétre újra kell mindent kezdeni. A folyamatosság és a kiszámíthatóság teljes mértékben hiányzik a kapcsolatunkból. És nem, nem az a hosszú házasság titka, hogy egy csomó időt töltünk egymás nélkül. Ez még viccnek sem járja meg, pedig sokszor halljuk. Poénkodnak vele idegenek. Az a csoda, hogy ennek ellenére még van, amibe kapaszkodni. Az ilyesmi rendszeresen próbára teszi az embert. Azzal is szerencsénk van, hogy a vallási értelembe vett eskünek súlya van számunkra. Persze, hogy időről időre elfáradunk. Én elfáradtok, ezért gondolom, hogy István is. És néha érzem, hogy ő is segítségért kiált, hogy muszáj odafigyelni, változtatni, akarni. Megfordulni, meg nem hallani, nem tisztelni, nem értékelni olyan könnyű volna. Klisének tartom, hogy ha két ember szereti egymást, akkor minden lehetséges. Amellett, hogy elcsépelt, nem is igaz.

Most mégis itt vagyunk, ezt a napot megértük és boldoggá tesz, hogy vagyunk egymásnak. Most ennyi is elég. Akarom a 25. házassági évfordulót és semmit nem akarok jobban, mint az ötvenediket. Tudom, hogy rendszeresen kihívjuk magunk ellen a sorsot, de hinnem kell, hogy meglesz.

2 hozzászólás Új írása

 1. Reka szerint:

  Gratulalok, orulok nektek, csak igy tovabb!

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Köszönjük. Még vagy hétszer hetet. 😉 S veletek együtt!!!

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.