Burnt – Az ételművész

Burnt - Az ételművész - plakátIsmét egy olyan film, amit érdemes volt megnézni. Úgy látom, hogy ha nem is jut minden hétre, de azért havonta kétszer lehet olyasmit találni a moziban, amire jó beülni és utólag is azt lehet róla mondani, hogy nem volt kár az időért. Most ez nekünk a kikapcsolódás és a kultúra. A délutáni mozi. Mert minden egyéb este van, és nyolctól mi fürdetünk és jóéjtpuszilunk. Szeretem, hogy ez a mindennapi biztos pont gyereknek-szülőnek. Nagyon értékes pillanatok, és még nem vagyok kész, hogy átruházzam őket másra. Marad hát a délutáni móka, és ezért is végtelenül hálás vagyok Anyukámnak. (A Jóisten éltessen sokáig, Édesanyám! Boldog születésnapot!!!) Plusz ilyenkor sosincs tömeg a moziteremben. Mondjuk ez Románia… itt sosem tolonganak a moziban az emberek. Majd talán most a héten az új (állítólag túl hosszú és túl unalmas – de nem ezt mondták amúgy mindegyikről az elmúlt 20 évben?) James Bond miatt. Az lesz a házassági évfordulós programunk majd a jövő hétvégén. Jobbat aligha tudnék elképzelni a hetedikre.

No de visszatérve Az ételművészre. Tetszett. Úgy lett vége, hogy nane, már vége? Most kezd igazán jó lenni. Nagyon érdekel a vendéglátóiparnak ez az éttermi szegmense. Minden apró alkalmat megragadok arra, hogy bekukkanthassak a kulisszák mögé még akkor is, ha kitaláció amúgy az egész. Klassz a nyüzsgés, a sok gonddal elkészített kaja, az egész forgatag. Szóval most a téma fogott meg igazán. És örülök, hogy sokkal kevesebb benne a vér, mint amit az előzetes sejtet. Mesterien összevágták, az tuti. Pont eléggé félrevezető ahhoz, hogy meg akard nézni a filmet. Csak mivel úgysem bántam meg, nem neheztelek miatta. Ajánlom. Randira pontjó!

U.i. Mondd, véleményed szerint mi késztet embereket arra, hogy olyan étteremben egyenek, ahol a három falatért, mellyel pont csak jóllakni nem lehet, annyit fizetnek, mint amiért más két hónapot dolgozik? Meg fogom én ezt valaha érteni?

2 hozzászólás Új írása

 1. Nagyon Boldog Születésnapot kivánok Édesanyádnak. A jó Isten éltesse sokáig, hogy segiteni tudjon Nektek. (P.S. majd ird le milyen finomságokkal kényeztetett Benneteket ezen a különleges napon.)

  A filmet már vártam, hogy látható lehessen nálunk is (mozi). Már a rövid bemutatója is nagyon tetszett. December közepéig nem jutok el, de talán utánna…ha még a programban lesz… 😉

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Köszönjük szépen, Kinga! 🙂
   A filmet nézd meg. Miért nem jutsz el december közepéig? Lehet, hogy már nem játsszák addig… Tudom, hogy tetszeni fog!

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.