Hipp vs Kecskeméti

Kecskeméti babaétel címkéjeNagyon rágyúrtak a lokálpatriotizmusra az elmúlt években Magyarországon, és az eredménye bőven látszik már a lakosság körében. Ha lehet, akkor vegyünk hazait! Ezzel a szemlélettel mélységesen egyetértek. Csak az a baj, hogy sokszor kisbetűs bogarászásra van szükség ahhoz, hogy az ember meg tudja állapítani, hogy mi igazán magyar és mi nem. Boci csoki, Győri keksz, Balaton szelet és még számtalan valóban hagyományosan hazai termék… régesrég a multicégek kezében vannak, és így a profitot hetedhét országon túl zsebelik be és költik el.

Itt van mindjárt a Kecskeméti példája. Vegyünk itthon gyártottat, magyar gyereknek magyar pépet! Dicséretes dolog, hogy ebben a kicsi országban létezett valamikor egy sikeres vállalkozás, amely fel tudta annyira küzdeni magát, hogy a gyerekeik tekintetében mindig is túlzottan elővigyázatos anyukákat meggyőzze. Közben pedig azt olvashatjuk az üveg címkéjén, hogy Hipp Kft., Hipp u. 1. Saját utcája van a Hipp-nek Hanságligeten. Naná, hogy az átvétel után megtartják a bevált helyi brand-et. Hipp babaételt csak a leggazdagabbak vásárolnak, mert a többihez képest kétszer annyiba kerül és semmivel sem jobb, sőt! A Kecskemétit, főleg ha van rá pár forintnyi kedvezmény is, barátságos áron meg lehet venni a drogériákban. Párszor be is vásároltunk a különböző fajta ételekből, habár a Babylove és Babydream termékekhez képest többnyire kevesebb bennük az értékes eledel (hús, zöldség, vitamin), egészen addig, amíg egyszer a frissen felbontott sütőtökös babakajának penészes volt a teteje úgy, hogy a szavatossági ideje majd még csak hónapok múlva járt volna le. Nagyon kiábrándultam belőle. Azóta ha féláron van sem veszünk többet Kecskemétit. Főleg, hogy van alternatíva és főleg, hogy Kisti kezdi megunni a kanalas kaját. Most már minden saját kezűleg akar a szájába gyömöszölni. Ettől eltekintve is minket örökre kitörölhetnek a vásárlóik listájáról.

Ti milyen babakaját szoktatok venni? Lurkónak melyik a kedvence?

9 hozzászólás Új írása

 1. 🙂 azt-a megnevezést…biztos hires a gyártó 😉

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Igen. Kicsi, de hm…

   Kedvelés

 2. Babakajához nem tudok (még) hozzászolni…de a körömlakkod szine nagyon tetszik.

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Köszi! 🙂 Ez volt a nyári árnyalatom. :)))

   Kedvelés

   1. kiváncsi vagyok az őszire is 🙂

    Kedvelés

    1. szerendipity szerint:

     Az őszit úgy hívják, hogy úgyismeglöknekésszétfolyik, minekfessem? 😛

     Kedvelés

 3. Reka szerint:

  Semmilyen babakajat nem hajlando megenni, ugyhogy eteti magat… mar ha van kedve hozza…

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Mivel eteti magát? Kezdek kifogyni a tippekből… Képzeld, ma világpremierben tehéntúrós palacsintát evett ebédre úgy, hogy feltekertem a palacsintát a töltelékkel, majd felvágtam félcentis csigákra és azokat ette katona módra. Az ég is túrós volt, de két egész palacsintát bevágott. Ez volt az első kizárólag sk elfogyasztott ebédje… ráadásul pont azt ette, amit a család. 🙂 Na de holnap mi legyen?

   Kedvelés

  2. szerendipity szerint:

   Eteti magát? Mivel? 🙂 Épp a napokban olvastam, hogy az ilyen korú babáknak ugyanannyi kalóriára van szükségük mint a nem szoptató anyjuknak. Mert olyan rengeteget mozognak. Persze nem tömhetjük őket csokival s a pürékben nem sok van…

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.