Repedezett ujjbegyek

Mármint az enyémek. Úgy elfajult a dolog, hogy már nem tudtam harisnyát húzni, mert az érdes ujjaim felhasították még mielőtt a lábamra került volna. Nagy bizalmam volt mindig a Neutrogena termékekben, kivált a krémekben, de most az extra-lestrapált kézre ajánlott verzió sem segített, még éjszakai pakolás formájában sem. Az a nagy bajom, hogy tíz percenként mosok kezet, és mióta kistizünk, már kizárólag fertőtlenítő szappant használ a család. Anyukám szerint az szárítja a bőrt ilyen nagyon. Tény, hogy én semmilyen munkához nem használok kesztyűt és való igaz, hogy egész nap valamit matatok. Úgy meg nyilván nem érdemes krémezéssel bajlódni, hogy három percen belül le fogom mosni. Végül váratlan helyről jött a megoldás. 

koromvirag kenocsVásároltam ugyanis a Pocok állösszeragasztós balesethelyének a hegesítésére egy egyszerű körömvirágos kenőcsöt. Négy lejbe került a patikában. Azért vettem meg, mert az ügyeletes doktornő szerint a tapasz lekopása után ezzel jó kenegetni a sebet és így vélhetően nem marad a hős-tornának nyoma. Gondoltam, hogy kipróbálom a kezeimre is és csoda, nem csoda, két nap alatt helyre hozta őket. Puha a bőröm és nem fáj. Az üggyel csak egy baj van: az alap-összetevő kőolajszármazék és a kenőcs tele van parabénekkel. Tehát mindent tartalmaz, amit a mai modern irányelveknek megfelelően a kozmetikumokban kerülni kell. S akkor mi a jobb? A használhatatlanságig repedt ujjbegyek vagy az ártalmas tartósítószer a bőrön?

2 hozzászólás Új írása

 1. Imola szerint:

  miért használtok fertőtlenítő szappant?

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Mert a családból senki nem mos 20mp-en keresztül kezet, főleg az aprónép nem. Különben azt vettem észre, hogy a torokfájások, tüsszögések idén kevésbé tizedeltek bennünket és én ezt részben a tisztább kezeknek is tulajdonítom. 🙂

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.