Milyen a jó iskolástáska – előkészítő osztályban?

Az egy külön történet, hogy májusban megvolt az első szülői értekezlet, melyen nagyjából megtudtunk, hogy milyen eszközökre lesz szükség az iskolakezdéshez. Ezeket Szegeden a nyár folyamán meg is vettük, mert ott sokkal nagyobb volt a választék és találtunk is mindenből szépet. A végén kiderült, hogy a tolltartót leszámítva semminek nem vesszük hasznát és most porosodhat minden itthon, mert a szeptemberi szülői értekezleten az a határozat született, hogy legyen minden gyereknek mindenből egyforma. Ne nézzük azt, hogy most akkor nekünk dupla annyiba került a sulikezdés mint másnak, mert a filceket, zsírkrétákat, színeseket, ragasztót, füzeteket, ollót itthon is jól tudjuk használni. Persze szebbek, mint amivel most a suliban dolgoznak, de ezt csak mi tudjuk és legalább igazunk volt, mikor Szegeden vásároltunk. Beigazolódott, hogy ott sokkal jobb dolgokhoz lehet hozzájutni. Persze egyetértek az egyenlőséggel, csak így a három emeletes tolltartónak pont kettő szintje fölösleges. Abból is végül nem vettünk újat, mint az iskolástáskából. 

Szegeden három napot jártunk, mire megtaláltuk a legszebbet, mely árban is még az elfogadható tartományban volt és amely azért a minimális követelményeknek eleget tett. Mindennél fontosabb, hogy legyen Jégvarázsos, DE masszív, több évet kibírós, önmagában nem nehéz, puha pántos, háttámaszos, többrekeszes… Meglett a nagy Ő betű. Pont úgy, ahogy írtam: NAGY. Túl nagy. Mint kiderült, az előkészítő osztályosok csak a tízórait és a vizet viszik minden nap magukkal, ehhez pedig elegendő az ovistáska méret. Igaz, hogy most már a tolltartót is hozzák-viszik, hétvégén hazakapják a munkafüzeteket ellenőrzésre, van még egy üzenő notesz stb. De tény, hogy a normál iskolástáska méretű hátizsák nem fér el sem a padban sem a pad mellett sem a széken, mert ezek sulisnál kisebb, ovisnál nagyobb, tehát hat éves gyerekek számára tervezett (amúgy nem túl praktikus) bútorok. Szóval az évnyitó napján a délutánunkat azzal töltöttük, hogy Pocoknak új táskát szerezzünk. Mert volt vagy háromféle ovistáska itthon, de ha egyszer már megígértük, hogy jégvarázsos hátizsákkal járhat suliba… Mai napig nem hiszem el a mázlinkat, hogy tényleg találtunk is egy utolsó darabot a Papirusban. A méretbeli különbség látszik a képen. Ebbe most beleszuszakolható akár az A4-es méretű munkafüzet is, de az uzsonnás doboz, a vizesüveg és a tolltartó nagyjából kitölti. Semmi extra nincs rajta, egyszerű kistáska. Idén pont jó lesz, de év végére vélhetően szét is megy. Pont fele annyit ér szerintem, mint amennyiért megvettük. No de most tessék megfogózni! Kiderült, hogy még ez sem elég jó, mert nincs zsebe, ahová apróságokat lehessen pakolászni, de főleg nincs oldalsó zsebe, ahová a tanító néni délben az ajtóban bele tudja csúsztatni a napi pohár tejet. Így kézben kell kihozni az udvarig, és a kézben többnyire egyéb is van ez pedig rendszeres galibát okoz. Hatévesek…

Tehát összefoglalom. Az előkészítő osztályos iskolástáska legyen minél kisebb, de el kell férjen benne egy A4-es méretű füzet, és legyen legalább egy kicsi zsebe és oldalt olyan üvegtartó hálója vagy zsebe. Amúgy nem olyan nehéz ilyet találni miután már tudod, hogy milyet keress. Mi most már megmaradunk a csillogó jégvarázsos hátizsák mellett. Majd a Kistié tuti nyerő lesz, már ha öt év múlva létezni fog még az előkészítő osztály intézménye.

2 hozzászólás Új írása

 1. Imola szerint:

  Szerintem lemaradt a kép. 🙂

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   lebiza. huh ez a wp. 🙂 pótolom!!!

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.