Várandós csoport a Caritas-nál

varandos csoportÚjra indul a Caritas várandós csoportja. Pont egy éve csatlakoztam én is ehhez a nagyon hasznos, nagyon meghitt hangulatú képzéshez, és a végén azt sajnáltam, hogy nem tudtam minden héten jelen lenni, mert közben Szegeden előteleltünk egy ideig kihasználván a várva-várt szabadságomat és az utolsó hármasban tölthető napokat. El sem hiszem, hogy mindez tavaly volt. Persze, gyorsan telik az idő, de most úgy érzem, hogy minimum egy évszázada dolgoztam utoljára (munkahelyen!) és az nem is ebben az életben volt, amikor csak egy gyerek gazdagította idehaza a napi programot.

Visszatérve a képzésre, az ott szerzett tudás másfél várandósság és egy szüléssel a hátam mögött is még mindig nagyon hasznos volt. Főleg ezért is, mert az ember hat év alatt felejt egyet s mást. Iza és Hajni, a bába és a pszichológus, akik a csoportot vezetik két nagyon kiegyensúlyozott, nagyon nyugodt, nagyon kedves ember. Sokszor tűnődtem, azon, hogy vajon hogyan csinálják, mi lehet a titkuk, meg lehet-e tanulni? Végül arra jutottam, hogy az ilyesmi nyilván ösztönös és veleszületett. Ahogy beléptem az ajtón, én is mindig lecsillapodtam, pedig az elején irodából futottam (oké, kacsáztam), aztán minden második héten még közben Pocokot is vittem angolra s akkor vissza s akkor érte s akkor vissza. Rossz volt nekem a hétfői időpont, mégis mindent megtettem, hogy ott lehessek, mert éreztem a lelki és gyakorlati hasznát.

Szívből ajánlom hát, amennyiben babát vársz, akár a sokadikat is, még mindig érdemes szerintem bekukkantani ezekre az alkalmakra. Ha nem egyéb, akkor azért, hogy legyen egy stabil, pihentető két órád az egész heti forgatagban.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.