Beiskolázási szerződés

Az oviban is kellett ilyeneket aláírni, de ott messze nem volt ennyire érdekes a szöveg. István olvasta, s egyszer csak láttam, hogy erősen csóválja a fejét. Volt ott pár bekezdés… a helyes kifejezés nem a meglepő, hanem sokkal inkább a felháborító.

Az osztálypénzről írtam már, és el is jutottam addig a következtetésig, hogy ez míg a világ világ, nem fog megváltozni. A miértre a szerződés szövege adta meg a választ. Íme:

iskolai szerzodes

Tehát nem csak fű alatt veszik a szülők az új szekrényt, a függönyt, az új padlót, a fogast, a szőnyeget, a számítógépet, az internetet, a felmosóvödröt és a vécépapírt… Ez benne van a hivatalos szerződésben. A szülőknek kötelessége biztosítani és modernizálni a sulit, melyben a gyermekeik tanulnak. Csak nem értem, hogy akkor minek a felháborodás, minek az álszentség, a fejcsóválás, hümmögés. Minek a bírság, a fenyegetőzés, az elővigyázatosság, hogy a pedagógus kezén ne menjen át a pénz, legyen külön szülői kasszás… Ez az ügy immár meghalad engem, tudom, hogy nem lesz soha előremozdulás és jobb, ha beletörődök, ezért abbahagyom én is a kritizálást. Csakhogy ezt már eldöntöttem párszor és akkor a kezembe kerülnek ilyenek. Sejhaj.

2 hozzászólás Új írása

 1. Reka szerint:

  Felhaborito bizony. Erre nem kotelezhetnek senkit. Hogy az emberek tobbsegenek igenye van olyan “luxuscikkekre” mint a wc papir vagy a felmosovodor jelenlete (ami biztositja azt, hogy ennek urugyen nem lehet kikerulni a mosdotakaritast legalabb), fuggony meg hasonlok az a privat ugye minden osztalynak. 🙂 Nem vicces, inkabb rohelyes.

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Röhelyes. Ez jó. 🙂

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.