Tusnádfürdő

A hétvégén babalátogatóval egybekötött csodás hegyi kirándulásos napjaink voltak. És ezt nem csak azért írom, mert tudom, hogy Zita is olvassa. (Puszi, Apor!) Ahogy egyre gyakrabban mondani szokás, Vásárhelyen akkor jutsz friss levegőhöz, ha nem nyitod ki az ablakot. A Kombinát monnyon le! Ilyen helyzetben nagyon meg tudjuk becsülni, hogy van kihez hegyvidékre vándorolni csak úgy, hogy jöttünk babázni és maradunk három napot. Közben feltöltjük a tüdőnket is egészséggel és térfogattal. 

Tudom, hihetetlen, de Tusványosok ide vagy oda, a Szent Anna-tónál még sosem jártunk. Gondolom, hogy gyalog felszuszogni teljesen más élmény, mint kocaturista módjára körbeautózva odaérni, de aprónéppel azért mégis ezt a verziót diktálja a józan ész. Sokkal szebb a vidék, mint amilyet elképzeltem. A tó 1,7 km-es körfogata pont elég hosszú ahhoz, hogy kényelmes tempóban megéhezzen közben az ember, a gyerekek is bírták, és még egy fél zacsi gomba is összegyűlt. Főleg vargánya. Milyen jó dolog, ha az ember csak úgy leszedegeti a vacsorára valót.

Hanem a Mohos tőzeglápról még soha nem is hallottam és ha nem a jól informált idegenvezető barátnőmmel vagyunk, valószínűleg simán kimaradt volna a programból, pedig ott van egy dobásra és egyedi látnivalót kínál. Egyedülálló az élővilága, és állítólag júliusban a leglátványosabb a kizárólag ott nyíló virágok miatt. Nekünk most is tetszett. Szerencsénk volt egy igazi székely túravezetőhöz, aki szerint már öt éve mindenki kérdi, hogy az ott milyen gomba, de őt ez nem érdekli, ezért nem nézett utána. Az ilyen hozzáállás miatt nem halad állítólag Székelyföld. Pedig halad azért, nekem legalábbis ez a véleményem, mert nagyon sok szépet láttunk Tusnádfürdőn és a környéken. Befektetések, jó ötletek, fejlődő infrastruktúra, kapaszkodó helyi termelők. Pocok már eltervezte, hogy amint újra kinyit a kemping, osztálykirándulást fog szervezni oda. Nem is kirándulást, tábort! Addig is mindenképp visszatérünk, csak hulljon le már az a híres egy méter hó. Ha jól sejtem, Vásárhelyen arra is hiába várunk.

U.i. Az Apor bástyához is érdemes felsétálni, egyáltalán nem megerőltető és a kilátás…

Tusnádfürdő, kilátás az Apor bástyából

5 hozzászólás Új írása

 1. bikmakk szerint:

  Az Apor bastya alatt nem lattatok egy hegyomlas/suvadast?:DMea culpa..

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Ott miféle baleset volt? 🙂 Nem figyeltük, de esélyes, hogy ott van…

   Kedvelés

   1. bikmakk szerint:

    Ott suvadtam le hegyestul..mindenestul..s valt a hely eletem meghatarozo reszeve!:(:)

    Kedvelés

    1. szerendipity szerint:

     Soha nem tudtam, hogy hol volt pontosan a baleseted. Mindig azt hittem, hogy valahol a magas csúcsokon. Ha sejtettem volna, hogy milyen helyen járunk… 😦

     Kedvelés

 2. Zita szerint:

  Szeretettel várunk máskor is 🙂

  Kedvelik 1 személy

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.