Keresztelői torta, 2. felvonás

Meséltem, hogy úgy sikerült szép tortát rendelnem a Kisti keresztelőjére, hogy kizárólag telefonon egyeztettem a cukrászattal, így csak reménykedhettem, hogy tényleg kiszállítják, hiszen még előleget sem kértek. Persze bíztam benne, hogy komoly emberek, és így is volt. Majdnem. Azt mondtam, hogy majd reklámozom őket, ha a keresztelőn a torta körül minden rendben zajlik majd… sajnos nem úgy történtek a dolgok, ahogy szerettem volna. Úgy egyeztünk, hogy négyre érkezik a torta a vendéglőhöz (ezt az időpontot ők adták meg), így mi ennek megfelelően rendeltük a fogásokat és alakítottuk a programot. Azt akartuk, hogy az ebédhez legyen a desszert a torta és még vacsoráig legyen idő megéhezni. Ehhez képest amikor fél ötkor rájuk telefonáltam, akkor díszítették… fél hat után érkezett meg. Mire kihozták a pincérek, majd felszeletelték, már jóval el volt telve hat, és a hét órás vacsora már a legtöbb vendégünknek alig tudott lecsúszni. Nagy szerencsém volt a családdal, akik elkészítették azt a rengeteg sütit, amely a délutánunkat édesíteni tudta. Bizony aki csak a tortára számít, annak duplán nem esik jól a két órás késés.

Amúgy pedig csak távoli rokoni kapcsolatot ápolt külsőre azzal a mintával, amely alapján megrendeltük, amely miatt két kilóval többet kellett kérnünk, mert azt kisebben nem tudták kihozni, ami nekünk tetszett. A miénk messze nem lett végül olyan szép, bár önmagában nem volt ronda, de a várakozás azért nagyon sok szubjektivitást vitt a megítélésbe.

Végül pedig volt még egy dolog, amely az eddig felsoroltaknál is sokkal-sokkal rosszabbul esett. Történt ugyanis, hogy ezt a tortát marcipán bevonatosnak hirdették és mi olyat is akartunk. Marcipánosat. Ennek kilója 40 lej. A drága marcipán miatt. Ehelyett a mi tortánk olcsó fondanttal volt díszítve. Azért a mandula és a cukor között árban, kinézetben és ízben is bizony elég sok a különbség. Nem is a pénz bosszant, vagy hogy sima ízetlen cukor lévén a legtöbben nyilván meg sem ették a torta szélét, hanem az, hogy van képük teljesen hülyének nézni engem, a megrendelőt. Azt hitték, hogy nem veszem észre? Vagy idehaza a marcipán már régen fondantot jelent, mint  ahogy a Pampers a mindenkori pelenkát és az Adidas az akármilyen kínai tornacipőt? Ez esetben én vagyok lemaradva. Mégis nagyon rosszul érintett az ügy. Csalódtam a Marcipán cukrászdában. Még a nevük is… Anno az esküvőnkre tökéletes tortát készítettek. Igazi marcipán bevonattal. Mi történt az elmúlt 4 évben?

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.