Pelus helyzet

Az év elején nekifogtunk kipróbálni mindenféle pelenkákat egyrészt azért, hogy kiderüljön, hogy van-e árban és minőségben jobb a Pampers-nél (Pocokkal végig csak ezt használtuk), másrészt tesztelni akartam más anyukák számára is, hátha valamikor jól fog az infó arról, hogy mit nem érdemes venni semmilyen körülmények között. Az első három méret esetén meglepő eredményekre jutottam. Biztosan emlékszel még, hogy a híres Pampers teljesen csődöt mondott, és heteken át minden reggel nyakig átázva ébredt Kisti. Ez a négyes mérettől radikálisan megváltozott és így már nagyon régen csak ezt használjuk éjszakára (most már a 4+-ot) és azóta bárhány kilós legyen is reggel a pakk, soha nincs kifolyva. Sőt, akaratomon kívül sikerült a Pampers 4-est egy tesztnek is alávetni, amikor a Kisti üvegjéből kifolyt két deci víz a táskájába, de történetesen pont egy pelus volt alatta és teljesen felszívta az egészet így nem ázott szét minden. Tényleg olyan, mint a reklámban!

De ha már éjszakára nincs ennél jobb, attól még nappalra, a gyakori pelenkázáshoz mégis szerettünk volna valami olcsóbbat találni, hiszen Kistinek csak székletből van minden nap 4-5. Igazság szerint itt a nagyon rosszakat leszámítva (Háppy, Kaufland és Auchan saját termékek, Lidl-ből az olcsóbbik) az összes teljesen jól megfelel a célnak. Próbáltunk Puffies-t is, az is jó nappalra, de majdnem Pampers árban van és azért minőségben gyengébb, bár tény, hogy szuper dizájnos, szóval többet nem bajlódtunk vele. Mostanában tehát nappal felváltva használunk Toujours (Lidl), Babydream (Rossmann), Babylove (dm) és Libero pelusokat. Többnyire Magyarországon veszi István azt, amelyik éppen akciós. Így aztán 1 lej helyett kb. 80 baniba kerül egy pelenkázás. Kiszámoltam, hogy mennyit spórolunk az üggyel: nem kimondottan sokat, de azért ezt a pénzt is lehet másra fordítani! Napi 6 darabos átlagfogyasztást alapul véve az egy hónapban 180 pelenka. A 20 banis darabonkénti spórolásból így lesz 36 lej. Ha a gyerek popsija nem kimondottan érzékeny, akkor nem fogja megsínyleni a változatosságot.

Mivel mostanában minden tisztába tevés közelharcba torkollik, melynek a végén térden mászok a fiam után, aki nagy vigyorral az arcán már eltűnt a kanyarban kakis fenékkel, ezért úgy döntöttem, hogy amint elfogy a felhalmozott készletünk, nappalra áttérünk a bugyi-pelenkára. Árakról és lehetőségekről később még írok. Amúgy kérdezz bátran! 😉

Egy hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.