Chicco rózsaszín nyihaházó hintaló

Chicco rózsaszín hintalóPocok kapta a második Karácsonyára tőlünk ezt a lovacskát. Emlékszem, hogy milyen érdekes volt az a nagy ajándék becsomagolva. Eldöntöttük, hogy ezt veszünk, de akkoriban a neten nagyon kicsi volt a választék. Békebeli fából faragottat akartam, de sehol sem volt kapható, így maradt ez a rózsaszín, melynek nyerít és zenél, ha a nyakán megnyomsz egy gombot. Később kipattintható az aljából és kerekezni is lehet vele. Szuper multifunkci volt, tetszett is, csak el kellett még határozni, hogy ezt a hercegnőst kérjük vagy a cowboy verziót (fehér-barnával, ha jól emlékszem).

Míg csak Pocok volt nekünk, sosem vettünk NEM lányos cuccokat csak azért, hogy mi van ha egyszer lesz egy öcsike. Mindig úgy gondoltam, hogy simán lehet, hogy csak mind lányaink lesznek, akkor meg ülhetnek a fiús cuccokon, viselhetik az uniszex cipőket stb. Persze így utólag könnyű okosnak lenni, mert kétlem, hogy Kisti nagyon értékelné (ha oda érett volna már az esze), hogy nap mint nap rózsaszín etetőszékben ül, rózsaszín lovon lovagol, rózsaszín szalagos rollerrel fog száguldani és az első bringája Hello Kitty-s lesz. Ezekből mind vehettünk volna fehéret vagy narancssárgát, akkor nem lenne baj. Csak ugye a dolgok mindig vagy kéken vagy rózsaszínen a legszebbek.

Visszatérve a lóra, bármennyire is zseniális ajándéknak tűnt, Pocok nem igazán használta ki. Mindig ott volt, néha felpattant rá, legtöbbször kikerülte. Elkeresztelte Krajolának és sokszor díszítgette, becézgette, de úgy igazából keveset hintázott rajta. Most, hogy jól kinőtte (5 éves korig javasolja a gyártó a használatát), folyton száguldozna vele, mert épp valami muskétás Barbie rajzfilm a menő és egész nap kardozunk.

Pár hete jutott eszembe, hogy lehet, jó lenne kivenni Krajolát a sarokból, kicsit leporolni, fertőtleníteni és Kisti alá adni. Imádta az első pillanattól kezdve. Sőt, szerintem ő még élvezi is egyelőre, hogy ilyen klassz élénk színe van. Azonnal megtanulta, hogy melyik gombbal lehet nyihaháztatni és perceken át képes ücsörögni rajta, már egyedül kapaszkodik, leér a lába a tartóra és ma azt vettem észre, hogy ha nem hintáztatom én, akkor próbál ő inogni előre-hátra a nyeregben. Minden nap lovagolunk. Lehet, hogy anno Pocoknak túl későn vettük meg (másfél éves volt) és azért nem szertette igazán? Szerintem Kisti és Krajola nagy pajtások lesznek a következő években, pedig eddig azt hittem, hogy fölösleges pénzkidobás volt anno.

A tanulság az, hogy amint tud a gyerek ülni, adj alá hintalovat. Szeretni fogja és jókora fejlesztő hatása is van. Arról nem is beszélve, hogy a szülők is nosztalgiázhatnak egy adagot vele. A hintaló az a tárgy, amely vizualitási szempontok szerint, nem hiányozhat egyetlen gyerekszobából sem.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.