Beto hinta

Ódákat zengenek róla az anyukák. Ha bármi baja van a csecsemődnek, tedd Beto hintába és megoldódik. Amikor Pocok volt kicsi, még nem létezett ez a csoda, de már egy ideje figyelem, hogy minden nappaliban ott lóg a plafonból, ezért egyértelmű volt, hogy Kistinek veszünk. Ezen ugyan ne múljon a családi béke és a gyerek megfelelő szenzomotoros fejlődése.

Az eredeti Beto hinta honlapja azt ígérte, hogy ha a gyerek nem vigyorog, amint belekerül a hintába és 15 perc ringatás után nem alszik el, akkor küldd vissza a terméket és visszafizetik szó nélkül az árát. Micsoda garancia! Már újszülött kortól ajánlott, tuti kell nekünk. Meg is rendeltük a hinta mackós verzióját állvánnyal együtt, mely drágább mint maga a hinta lévén, hogy inoxból készül. Csak éppen nekünk mindenütt gipszkarton a plafonunk, ezért nem lett volna ahová a csavart biztonságosan befúrjuk. Az állvány persze ad némi rugalmasságot, oda állítható, ahová szeretnéd, könnyen (apukáknak legalábbis) összerakható és szétszedhető, még Szegedre is magunkkal vittük. 15 kilóig szavatolják, de most a tíz kilós gyerek alatt már eléggé leng, de még biztonságosnak tűnik. És persze limitálja a mozgásteret, mert nem lehet annyira nagyot lökni a hintán, mint ha csak egy ponton lenne a mennyezetben rögzítve, miközben a cseperedő gyerekkel erre egyre nagyobb az igény. Ennek ellenére az állványt az első hetekben nagyon megszerettük. Jobban, mint a hintát, amit majdnem visszaküldtünk. Lásd: garancia. Talán mi lettünk volna az elsők, akik tényleg élnek vele, aztán mégsem.

Kisti mindig nagyon rossz alvó volt, de élete első heteiben ez kimondottan azt jelentette, hogy öt-tíz perceket szunyált csak. Azt is legtöbbször úgy, hogy beletettük a kagylójába és abban hintáztattuk, kézzel. 5 kg Pebble plusz 5 kg gyerek… István kemény kitartással úgy öt percet tudta lengetni egy huzamban, nekem kettő után felismerhetetlenségig zsibbadt a karom és sokszor ez az idő messze nem volt elég arra, hogy az úrfi elszenderedjen.

Ekkor érkezett a csomag a hintával. Összeraktuk, beletettük nagy diadalmasan Kistit, hogy akkor most jöhetnek a három órás alvások. Az eredmény azonnali volt: amint a háta megérezte a vásznat, ő rázendített és teljes tüdejéből ordított. Próbálhattuk akárhányszor, nem hogy az alvás, de még a mosoly sem volt meg soha. Mondtam is Istvánnak, hogy akkor ez a hinta most megy vissza oda ahonnan jött. De mivel tényleg MINDENKINEK csak pozitív tapasztalatai vannak a jótékony hatásaival kapcsolatban, hát úgy döntöttünk, hogy adunk neki még egy esélyt. Hátha pár hét múlva tényleg tudjuk majd használni.

Addig is az állvány mentette meg az életünket. Fogta magát ugyanis az én leleményes férjem, és egy erős kötél meg egy karabiner segítségével rárögzítette a Maxi Cosi-t. Így aztán Kisti úgy hintázott a már megszokott alvóhelyén, hogy közben nem szakadt le a karunk. Instant siker! Onnan kezdve tíz perc helyett már sokszor fél órára is sikerült elaltatni. Ebben nagy szerepe volt egy bizonyos zenélő Pajtinak, akiről majd mesélni fogok még.

A kagyló az állványon minden esetre irtó viccesen furcsa látvány volt. Már épp el akartam küldeni a Beto hintásoknak a fogyasztói elégedettséget ábrázoló képet, amikor úgy két hónap elteltével, és vagy századik próbálkozás után, Kisti végül megbékélt a hintával és onnan kezdve ki tudtuk küszöbölni a Pebble-t. Nappal aztán valóban már csak a hintában aludt, pedig ekkor már a kicsi lábait ki kellett dugja a két lyukon. Nem vagyok benne biztos, hogy én tudnék ilyen lefele lógó lábakkal aludni, de ő nem bánta. Jól észrevehető volt, hogy sokszor amikor amúgy megébredt volna, kettőt mocorgott, ettől a hinta elkezdte ringatni, és visszaaludt magától. Így jutottunk el addig, hogy már viszonylag gyakori volt az akár 45 perces szunya is, napi 4-5 alkalommal. Amikor a nyáron átcuccoltunk Szegedre, nem volt kérdés, hogy a Beto hintának is jönnie kell. Azt hittem, hogy most már a kiságyat lassan semmire nem is fogjuk használni, aztán úgy két hete csoda történt. De ez már egy másik sztori.

Összefoglalóul a Beto hintáról: érdemes mindenképpen megvenni. Az állvány is hasznos hozzá, mert így, amennyiben a gyerek hozzászokik, a családi béke érdekében nyaraláshoz is magaddal tudod vinni a hintát. Ha pedig udvar is van, akkor simán ki lehet oda akasztani és akkor a friss levegőn lehet, hogy óriásiakat tud szunyálni benne a baba. És íme a bizonyíték: NEM minden gyerek imádja elsőre a Beto hintát. És ez elég ijesztő, ha az összes reményed benne van és végül pont a tiéd ordít benne céklavörös fejjel. De a saját tapasztalatunk alapján, ha gyakran próbálkozol, akkor előbb-utóbb meg fogja szeretni a baba. Mi jó fél évig használtuk nap mint nap és végül sokszor életmentő volt (például amikor beleülteted csak azért, hogy elszaladhass nyugodtan a vécére, mert amúgy egyedül vagy a már kúszó-mászó gyerekkel).

Most már úgy látom, hogy rengeteg “utánzat” készül, bár szerintem azt már senki sem tudja, hogy melyik volt először és nem-e esetleg pont a Beto egy jól brandingelt másolata egy korábbi, noname ötletnek. A többi fajtával nincs tapasztalatom, de külső szemmel egyformának tűnnek. Meg kell nézni, hogy erősek legyenek a kötelek, a csomók, a varrások, hogy legyen hozzá kemény rugó, mert ez rengeteg pluszt tesz a mozgáshoz, és hogy maga az anyag kényelmes és természetes legyen. Ja és persze szép színes… mert az anyukák lelkének is kell egy ennyi.

Vettetek végül Beto hintát? Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra! 🙂

7 hozzászólás Új írása

 1. szerendipity szerint:

  Friss infó: Kisti úgy egy éves kora óta már jóformán bele sem tettük, ezért felkerült a padlásra. Ha a plafonba lenne fúrva, szerintem gyakrabban hintáztatnánk benne, de mivel az állványt mostanra súlyban is és lengésben is kinőtte, ebben a formában már nem tudjuk használni. Istvánnak feladtam projektnek, hogy az egyik betongerendába esetleg próbálja meg felfúrni a kampót, akkor tán kimondottan szórakoztatási jelleggel visszaszereljük a hintát.

  Kedvelés

 2. V.Sz. Zita szerint:

  Mi “kölcsön-ajándékba” kaptunk Beto hintát.
  Hááát néha elvan benne néhány percet, de megnyugtatni nem lehet vele, és az alvás sem jött össze még.
  Azt várom, hogy kicsit nőjön, hátha jobban élvezni majd.

  Viszont poénkodunk vele, hogy vissza kellene küldjük, hátha vissza adják az árát 🙂

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Belenő. Kisti is három hónapos volt amikor elkezdte szeretni. Persze van olyan is, aki alapból elvan benne. Jó nekik… Bár szerintem azok a típusú gyerekek amúgy bárhol jól lennének, kiságyban is. Ők a békés fajták.

   Kedvelés

 3. Reka szerint:

  Komolyan gondolkodtam rajta, de vegul egy mamaroo mellett dontottunk. Nem bantuk meg, szerette a gyerek, az utolso par hetig meg aludt benne, most ugye mar nappal nagyon nehezen es inkabb semmiben. Tul erdekes a vilag. De en is annyit hallottam azota is a betorol, hogy kovetkezonel johet. Illetve teli vakacioban atmehetunk hozzatok egy probara?:)

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Perszehogy! Mi most ideiglenesen egyáltalán nem használjuk. Leszokott róla Kisti. Mostantól majd csak hintapalintázni esetleg, de alvásra már nem hiszem. Bár ki tudja. Emiatt a fogzás sztori miatt minden napunk s éjszakánk más…

   Kedvelés

 4. Imola szerint:

  Nálunk Adamo néven fut, baromi drága, de itt is úgy várja mindenki a hinta hozó futárt, mint a Messiást. Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy ha lesz második gyerek, veszünk neki egy ilyen csodahintát. 🙂

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   Elég sokat nyomoztam anno, aztán rájöttem, hogy az Adamo a Beto. Mindegy is ki nyúlta le kiét, szerintem egyformák és már régen kaphatók márkátlan másolatok is. Összehasonlítottam az árakat, mert gondoltam ha ott olcsóbb akkor rendelje István, de idehaza jobb árban volt a Beto. Csak mondom, esetleg a jövőre nézve, jó tudni. 🙂 amúgy nektek nem volt valamilyen hintátok mikor nálatok jártunk? Vagy lehet, hogy rosszul emlékszem… de azt hittem ti is betóztok. 🙂

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.