Paula Hawkins – A lány a vonaton

Paul Hawkins - A lány a vonatonEzúttal magyarul olvastam el. Annyit reklámozták, hogy mindenképp akartam. És angolul sokkal drágább lett volna. Általában a bestsellereket felveszem a kívánságlistámra és akkor rendelem meg őket, amikor akciósak. De most nem volt türelmem várni. Kiderült, hogy kár volt sietni. 

Elsősorban az bosszant nagyon, hogy a hátoldalon a leírás egyszerűen nem felel meg a valóságnak. Miért hazudnak? Lehet, hogy ha az igazi történetből mesélnek, akkor az emberek fele sem venné meg a könyvet?

A lány a vonaton NEM tanúja a gyilkosságnak és csak azért csöppen az események középpontjába, mert ott akar lenni ugyanis egy unatkozó, részeges munkanélküli, akinek nincs jobb dolga annál, mint hogy idegen embereket zaklasson. Igen, én is sajnálom, hogy megcsalták és elhagyták és szimpatizálok vele, de ő egy mindenlébenkanál liba. Ennyi. Azért a lélektani leírások igazi csemegének számítanak azok számára, akik ezt is értékelik, nem csak az amúgy nem túl rendkívüli és vontatottan kusza cselekményszálat.

Egy dolog tetszett az egészben, mégpedig az író bátorsága. Mások úgy görgetik az eseményeket, hogy féltve őrizzék a végkifejletet, és lehetőleg még csak sejteni se lehessen semmit. Erre Hawkins fogja magát és ráteszi a gyilkos kilétét a borítóra. Zseniális! Az ötvenedik oldal körül szúrt szemet és alig vártam, hogy beigazolódjon a sejtésem. Szerintem ezt a könyvet úgy érdemes elolvasni, hogy ha az ember rá tud szánni egy napot, reggel nekifog, estére megvan a gyilkos és aztán nem kell egyedül aludnia. Néha tényleg annyira ijesztőek voltak a leírások, hogy lefekvés előtt nem is mertem olvasni már, kizárólag délelőtt. Nem az én műfajom. Csuda tudja, hogy miért kezdtem el. Vajon a filmet is meg fogom nézni jövőben?

Egy dologra mindenképp jó volt ez a könyv: meggyőzött róla, hogy sosem akarok Angliába költözni. Fájdalom, hogy ott tényleg állandóan szakad a szürke eső…

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.