Dan Brown – Inferno

Dan Brown - InfernoNem vagyok Dan Brown rajongó, de egyet leszámítva, minden könyvét olvastam és láttam minden filmet, amely a regények alapján megjelent. Tom Hanks jelenléte sokat nyom a latban és Robert Langdon nagyon szerethető az ezúttal túl kevés szerephez jutott Mickey Mouse-os órájával egyetemben. Az Inferno-t is sikerült angolul megkaparintani, ezért az átélt kalandon túl így hasznossá is tettem az olvasmányt. És még arra is van esély, hogy István is a kezébe vegye valamikor a könyvet.

A legjobban a torkomban dobog a szívem érzésen túl azt szeretem a Dan Brown regényekben, hogy nagyon élethűek a leírások. Például ha valamikor eljutok Firenzébe, akkor tuti ezt a könyvet fogom elővenni turista útmutatónak. Azt pedig nagyon tudtam szeretni, hogy Velencébe is elkalauzolt a cselekmény, mert végre volt egy olyan város, ahol nem kizárólag a képzeletemre hagyatkoztam, miközben az oldalakat faltam, hanem valós élményeim alapján jól be tudtam határolni, hogy mi hol történik.

A regény fordulatos, de talán lassúbb kicsit, mint az eddigiek. A váratlan események pedig ezúttal úgy jönnek létre, hogy közben becsapottnak érzem magam. Máskor csak titokban vezet félre az író és azt hiszed hogy, közben dehogy. De most konkrétan a szemembe hazudott, nem is egyszer, és ezt nem értékeltem. Egyáltalán. Ráadásul két egész hónapon át a polcomon lapult a könyv, mert az első száz oldal annyira nem ejtett foglyul, hogy többször is hetekre letettem. Aztán mikor belelendültem, akkor két nap alatt vége volt. Nyikorogva bár, de elértünk a némileg meglepő végkifejlethez. Utálom, hogy ez akár közeljövőbeli valóság is lehet. Most ott a bogár a fejemben. Újabb kistesó kell. Prontó!

Nem baj, hogy elolvastam, jót szórakoztam, közben angolt gyakoroltam, a filmet is meg fogom nézni, ha lehet akkor a moziban, és a következő könyv megjelenése is eseményszámba fog menni. Ennél többet nem is tudok erről mondani.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.