Bibliahét

Ekkor:

Bibliahet a CserealjánAz elmúlt hét folyamán Pocokkal minden délelőtt a templomba siettünk (tízre kellett menni, de a Kisti programja miatt folyton késésben voltunk, szóval tényleg futottunk nap mint nap), mert bibliahetet tartottak és ő ezt nagyon szereti. Igazság szerint ezt mi, szülők is nagyon szeretjük. Jó érzés az, hogy nincs veled ugyan a gyereked, de közben tudod, hogy a lehető legjobb helyen van. Már tavaly is elengedtük egyedül, idén ez nem is volt kérdés. Hat éves, önálló nagylány.

Rengeteg csoda-dolgot művelhettek egész héten, mert minden nap csak azzal volt hajlandó haza indulni, hogy nem baj, reggel jövünk megint. Pénteken pedig nagy volt a szomorúság, ott már nem volt vigasz. Mivel nagyobb unokatestvér is volt a szervezők között, Kisti is betekintést nyert az eseményekbe minden reggel és délben (Anita gyakorlatilag lenyúlta és körbemutogatta és nem is adta volna vissza egyhamar, ha nem lenne tíz kiló és nagyon nehéz cipelni). Még a csoportképen is rajta van s a nevét is tudja már kicsi és nagy.

Annyira aranyos ez a kis közösség, hogy nehezen találok szavakat a leírására. Vasárnap elmentünk mindannyian a záró istentiszteletre, ahol Pocok is énekelt a többi gyerekkel együtt. Még Kisti is végig tudta ülni a szertartást, sőt egy idő után békésen el is aludt. Egyáltalán nem jelentett gondot, hogy segítsenek betuszkolni a babakocsit az ajtón vagy hogy leghátul kicsit matatott, amíg még ébren volt. Úgy éreztem mintha otthon lennénk. Utána a szeretetvendégségen is csupa kedves arc, mindig volt akihez szólni, egyáltalán nem tűnt idegennek az egész.

Persze, most sajnálom, hogy Pocok már nem itt kezdi az új tanévet, de úgy döntöttem, hogy a vasárnapi vallásórákra, amikor csak tehetem, elviszem. Nem akarunk kiszakadni a közösségből, mert már Kisti is ígéretet kapott arra, hogy befogadják három év múlva. Szívmelengető érzés látni, hogy egy apró kis templom köré sok kedvességgel és jó szándékkal milyen szép családot lehet gyűjteni. Példátlan dolog ez kicsi városunkban.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.