Nyeremény átverés a Cinema City-ben és a Minyonok

minyonok plakátAmikor Szegeden járunk, mindig elmegyünk moziba mesét nézni. Itthon, magyarul sajnos nehezen lehet ilyen élményhez jutni. Az Arta moziban minden héten akad egy-egy magyar rajzfilm, de évek óta ugyanazok, amelyek NAGYON régen voltak újak és már láttuk az összest. Szerintem dévévéről játsszák.

Kicsit megnehezítette most nyáron Kisti jelenléte a hagyományaink tiszteletét, de aztán gondoltunk egy merészet, és mégiscsak elmentünk babástól a Minyonokra. Direkt kiválasztottunk egy olyan időpontot, amikor hátul-ajtós teremben volt a vetítés, hogy az utolsó sorban meghúzódván bármikor leléphessünk, ha a gyerkőccel baj volna. Az már csak mellékes, hogy eddig sosem tűnt fel, hogy mennyire hangosan mennek a filmek a moziban. Ennek ellenére Kisti úgy el tudott aludni, mint a bunda. Naná, hogy nem fordítottuk a vászon felé, hiszen ilyen apró 3D-s szemüveget nem gyártanak – okkal. Alapvetően egy 12 karikás filmről beszélünk, amelyben amúgy sok durva dolog nincs, láttunk mi már korhatár nélkül megtekinthetőt, amelyről azt kívántuk, hogy bárcsak mi se néztük volna meg. Szóval egy ilyen filmre, amelyre gyerekjegyet nem is árulnak, mert feltételezik, hogy csak 12 éven felüliek nézik meg, érkeztünk meg egy hatévessel és egy nyolc hónapossal.

Ahhoz, hogy bemenjünk négy darab felnőtt jegyet kellett vegyünk. Igen, Kistinek is, pedig babakocsiban vittük, még helyet sem foglalt. Persze a pénztárnál tényleg ki van írva, hogy MINDEN gyereknek, kortól függetlenül jegyet kell váltani. Megértem én egy éves kortól mondjuk, amikor a gyerek már nagyjából tud nézni egyáltalán… de a csecsemőnek… namindegy, igazából nem is lett volna ott a helye, de gyerekfelügyelet híján örültünk, hogy eljutunk. Rengeteget nevettünk a Minyonokon, jól éreztük magunkat. Persze ebből a felállásból nem csinálunk új szokást.

Ami miatt eldöntöttem, hogy írok, az az aktuális Cinema City nyereményjáték, mely úgy hirdeti magát, hogy 350.000 ajándék vár a moziba járókra. Ez úgy néz ki, hogy a jegyedre nyomtatnak egy kódot, ezt a büfé előtt egy tablettel forgolódó srácnak be kell diktálni, aki rögzíti egy csomó adatodat, majd pörget egyet egy virtuális félkarú rabló szerűségen és ha kialakul egy teljes kép a sávokból, akkor megnyerted azt, amit a progi kidobott. Az egésszel pontosan két bajom van:

  1. A nyereményt úgy válthatod be, hogy a megadott e-mail címre küldenek egy automatikus levelet, mely tartalmaz egy virtuális kupont. Ez a mozinál váltható be úgy, hogy megmutatod a telefonodon vagy visszaviszed kinyomtatva. Tehát ha nincs okostelefonod, vagy azon interneted, akkor maximum a következő látogatásnál tudsz élni a NAGY nyereménnyel, ami nem kicsit diszkrimináló, szerintem. És már el is érkeztünk a második ponthoz.
  2. Nem kell nekünk toronyóra, főleg nem láncostól. A kis méretű ingyen pop corn-nak is nagyon örültünk, melyhez a kupont István az alig-alig befogható plázás wifin jó öt perc alatt tudta letölteni, ezért lemaradtunk a film előtti reklámok nagy részéről (dekár). Négy kódból kettő volt nálunk nyerő, és a második szerint fél áron vehettünk (volna) nachos-t. Azért ez már nem tetszett annyira. A nyeremény az, amire azt mondják, hogy tessék, vidd. Nem az, amit úgy kapsz meg, ha fizeted a felét. Az ilyesmit ne tessék a 350.000-be beleszámolni, mert ez nem ajándék, ez akciós nachos, legjobb esetben. Még az úgy rendben volna, hogy mondjuk adnak neked ingyen egy fél adag nachost. Bár az is milyen… Csakhogy fél adagot nyilván nem adnak, ha nem kéred a fizetős másik felét. Bosszant, hogy hülyének nézik a saját fogyasztóikat és ehhez a legtöbben még jó arcot is vágnak. Ilyen buta promóciókkal ne tessék többet a nemzetet etetni! Nem szép dolog.

De azért a Minyonokat mindenképp nézd meg, ha még nem láttad volna. 3D-ben. 😉

 

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.