Szegedi Napfényfürdő Aquapolis

A legjobb benne, hogy az utcánk végébe építették. Felkerekedünk és csecsemő tempóban is öt perc alatt a pénztárnál vagyunk, ahonnan István rend szerint visszaszalad hol egy úszószemüvegért, hol a lakcímkártyákért – Csongrád megyeieknek ugyanis jelentős kedvezmény jár a belépti díjakból. Lassan már azon poénkodunk egész úton, hogy vajon mit hagytunk otthon.

Voltunk már jópárszor hát itt a strandon, télen-nyáron, láttuk minden arcát és szívesen térünk vissza mindig. Azok közül a szállodai vagy szállodához csatolt wellness részlegek közül, melyeket az elmúlt években volt szerencsénk meglátogatni, messze ez a legeslegjobb. Sőt, az általunk eddig kipróbált szabadtéri strandok közül is ez viszi a prímet. Szóval minden szempontból szeretjük. Nem hiába rengeteg erre a hazánkfia (a termetes hűtőtáskákról és a belőle kikerülő Frutti Freshről és zöld hagymáról lehet már messziről felismerni őket), érdemes megtenni azt a 60 km-nyi távot, amely Aradtól választja el Szegedet.

Ha egy mód van rá, érdemes hétköznap idelátogatni, bár ebben a kánikulában mindegy, hogy épp milyen nap van, hűsölni muszáj. Ezért is indultunk el mi is legutóbb vasárnap. Sokan voltak, de azért nem volt elviselhetetlen a tömeg. Az anakondára viszont a földszintig kígyózott a sor. Emiatt is mondom, hogy a belépőt sokkal jobban ki lehet használni hét közben, amikor az éppen nem szabadságolók húzzák az igát. A csúszdák amúgy nagyon vagányak. A lájtosabbakkal Pocok is simán megbirkózik. És Kisti nagyon élvezi az aprókat. Bugyogós vagy sodrós részt mindig lehet találni, van biztonságos játszótér, árnyékolt babamedence, a lángos nagyon finom (a fánk nem) és a kávé is! A kinti büfében érdemes vásárolni (de ez csak nyáron üzemel), mert az emeletiben csupa gyorsfagyasztott kaja kapható silány minőségben.

A legutóbbi strandolós napunkon az árnyékból bámultam a tömeget, miközben Kisti szunyált és a család többi része bugyogott. Két felismerésre jutottam:

1. Még sosem láttam olyan női tetkót, mely a viselőjét ne tette volna hogyismondjam… utcalányossá. Egy sem szép. Én is szeretnék egyet. De csak ha szép volna. És az alapján, amit megfigyeltem… erre nincs nagy esély.

2. A nők nagyon kicsi hányadának áll jól a bikini, de ezt a nők nagyon nagy hányada nyilvánvalóan nem tudja. Sokan annyira csinosan mutatnának egy ízléses egyrészesben, ehelyett közszemlére teszik olvadozó hasukat. Miért? Csak hogy lebarnuljon? És ha barna lesz utána kinek mutatják? Bárki is legyen az, fehéren is pont annyira értékelné. Elég nehéz elhinni, hogy nem néznek tükörbe mielőtt elindulnak a strandra.

Szóval Aquapolis – mindenképp meglátogatandó! Meleg a víz, jó a hangulat, van zöld fű, napozóágyak, csúszdák, gyógyvíz, baba-mama nyugi-szoba pelenkázókkal és ágyakkal, civilizált öltözők és mosdók, finom fagyi, némi árnyék… érdemes érte akár utazni is.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.