Az elismerésről

“Rájöttem, hogy nagyon jó érzés, ha az emberre, akármiért is, de csillogó szemmel néznek. Tisztelettel, szeretettel vagy csak egyszerű megbecsüléssel.

Ha valami jót látnak meg bennünk, és mi is ugyanúgy a másikban. Ha nem is a diadalmas sportolót, a remek karmestert, elismert tudóst, hanem az elismert feleséget, a remek férjet, a diadalmas apát, meg bérelszámolót, elárusítót, tanárt, orvost, esztergályost, házvezetőnőt, a türelmes vásárlót, az udvarias útitársat, a segítőkész ügyintézőt, az odafigyelő villamosvezetőt, a szakszerű hentest, szolgálatkész pincért, amilyenek vagyunk is valójában. Mindannyian a magunk területén, a magunk szintjén, a magunk formájában éppenúgy bajnokok vagyunk, nekivágunk, megvívjuk döntő csatáinkat, és diadalmaskodunk. Nincs aranyérem, tapsvihar, különdíj érte, de járnak a villamosok,  megsül a kenyér, ég a villany, működik az internet, boltba kerül a görögdinnye, felgördül a függöny, járható az autópálya. Mert végezzük a dolgunkat magas szinten, és ezt hajlamosak vagyunk természetesnek, magátólértetődőnek tartani, eleve adottnak, a világ rendjének tekinteni. Holott napi teljesítmények, helytállások, hőstettek szükségesek ehhez. Amikor úgy tekintünk egymásra, azzal a méltósággal, lobogással, bizalommal, amely a másikban tovább szítja, tovább erősíti a méltóságot, lobogást vagy a bizalmat, és talán egy kicsivel jobbak leszünk, jobb lesz mindannyiunknak.”

Szegő Andrást idéztem a múlt heti Nők Lapja Személyesen c. rovatából. Amint elolvastam, már tudtam, hogy ezeket a sorokat le kell mentsem magamnak és meg kell osszam veled is. Olyan örök igazságot fogalmaz meg végtelen könnyedséggel, mely tényleg jobbá tenné a világot úgy, hogy közben mindenki szebbé teszi a kicsi környezetét. A legjobb az egészben, hogy a felsorolásban mindenki magára ismerhet, több ízben is. Mindenkiben találhatunk dicsérni valót, miért tartanánk hát magunkban?

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.