Gyulai Várfürdő

Több anyuka is nagyon dicsérte ezt a strandot. Hogy milyen civilizált, hogy mennyire klassz a gyerekmedence, hogy bár tele van honfitársainkkal, de az úszómesterek őket is meg tudták nevelni stb. Eszembe sem jutott, hogy csalódni fogok. Azt vártam, mint a Szamár Shrekben, hogy mikor leszünk már végre ott.

Két napot töltöttünk a gyulai Várfürdőben. Az első úgy sikerült, hogy csak kora délutánra értünk oda és váltottunk jegyet az Aquapalotába is, ezért zárásig odabent voltunk. Ez egy fedett rész, ahol van egy klassz meleg gyerek(kalóz)medence, melynek a mélysége nulláról indul, tehát csecsemők számára is megfelelő. Ezen kívül van még egy jóval nagyobb élménymedence. Ennek is meleg a vize és bele lehet csusszanni három helyről: a családi csúszdáról, az anakonda-szerű csúszdáról és a pánkós csúszdáról (HIHETETLENVAGÁNY!!!). Bent a levegő nagyon párás és fülledt, kicsit kellemetlen. Akad néhány nyugágy is, de szerintem hétvégén ez kizárt, hogy elég legyen. Mi egy keddi napon tettük tiszteletünket, és szerencsére nem volt zsúfoltság. A legnagyobb plusz pont a baba-mama szobáért jár, melyben minden elem adott ahhoz, hogy a csecsemőket nyugisan tisztába lehessen tenni, meg lehessen etetni, el lehessen altatni (pelenkázó asztalok, kiságy, járóka, babzsákok, mosdó, tisztaság, csend…).

Az óriási negatívum az, hogy István elcsúszott a csúszdához vezető lépcsőn, lehempergett a hátsóján jópár fokot és olyan ronda sérüléseket-zúzódásokat szerzett, hogy az ügyeleten kötött ki (nem tört el semmije, de még sokáig emlékezni fog erre a napra, amikor ülni próbál). Ott ahogy meglátták, az első kérdésük az volt, hogy “Aquapalota?”. Szóval nem mi vagyunk különösen bajos-jeremiásak, hanem meglehetősen gyakoriak lehetnek a balesetek…

Az előző napi eseményekből levontunk a következtetést, ezért szerdán csak a palotán kívüli részre váltottunk jegyet. Messziről nagyon jónak tűnt a gyerekmedence, klassz csúszdái vannak, priccol mindenfelé a víz… Reggel ezért ugyancsak meglepődtünk, amikor kiderült, hogy bár kiírták, hogy 28 fokos a víz, de annyira hideg volt mégis, hogy Kistit bele sem tudtam tenni. Pocok is didergett rendesen, csak őt ez legkevésbé sem érdekelte mivel egy hat évesnek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy esetleg megfázhat. A strandon két másik medence épp üzemen kívül volt, ezért a felnőttek számára csak egy tényleg szupernagyon hideg sima úszómedence maradt, melyben esetleg mártózni lehetett volna. Meg is próbáltam, de végül egy méteres mélységnél feladtam. Szerintem húsz fokos sem volt az a víz. Persze ott volt a sok termálvizű medence, de abban csak a mamák és taták áztak egész nap, holott 2×30 perc lett volna a megengedett. Ráadásul gyerekek nem mehetnek be. Csalódás az egész. Fel nem foghatom, hogy mások (ismerőseink is) mi a manót dicsértek annyit ezen a strandon!

Megjegyzem, hogy a szegedi strand kívül-belül sokkal szebb, jobb mint ez a gyulai. Ráadásul nem is drágább. Több és vagányabb a csúszda, melegebb a víz, több a medence… egyedül a zöld övezet nem vetekedhet a Várfürdőjével és Szegeden sajnos elég kevés az árnyék. Mindent egybevetve, szerintem Gyulára kis eséllyel fogunk visszatérni pancsolni.

2 hozzászólás Új írása

 1. Imola szerint:

  Ó, pedig én is gondoltam, hogy egyszer meg kéne nézni. Ha legközelebb a közelben keresnétek fürdőt, nézzétek meg Gyopárosfürdőt. Mióta megszületett Balázs, nem voltunk, mert egy pár óra miatt nem akartuk kifizetni a belépőt, de emlékszem, hogy van a fedett részen is gyerekmedence, plusz élménymedence, jaccuzzi (mindegyik melegvizes), szaunák. Kint van gyerekmedence, feszített víztükrű medence, élménymedence, kis forróvizes medence. Vannak csúszdák, bár nem túl sok, lehet kajálni, vizibiciklizni, nagy felfújható gömbben vizenjárni. Sajnos a baba-mamaszoba felszereltségéről nincs tapasztalatom.

  Kedvelés

  1. szerendipity szerint:

   Én is hallottam jókat Gyopárosfürdőről. A nyáron ha minden terv szerint halad, akkor megint majdnem szomszédok leszünk úgy egy hónap erejéig. Ha van kedvetek, nézzünk el oda együtt. 🙂

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.