9% tévéá

Arra jöttünk haza Magyarországról, hogy itthon minden olcsóbb. Amikor bejelentették pár hónapja, hogy június 1-től az élelmiszerek általános forgalmi adója 24-ről 9%-ra módosul, én egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ez az árakban tényleg tükröződni fog. Meg voltam győződve, hogy ez egy rossz intézkedés, mert semmi nem lesz olcsóbb és ráadásul kevesebb pénz kerül az államkasszába, amiből aztán még nagyobb semmit fognak tudni a népjólétre fordítani.

Pénteken jártam a Lidl-ben és jól bevásároltam, mire valahogy leesett, hogy most nem akciós minden, hanem tényleg simán csak leestek az árak. Annyira azért nem vagyok pihent, hogy gyors hármasszabályokkal utánaszámoljak annak, hogy tényleg helyesek-e a kalkulációk, de az általam gyakran vásárolt termékek, melyeknek tisztában voltam a mindenkori árával, tényleg jelentősen olcsóbbak lettek.

Most majd azt fogom figyelni, hogy ezek után mennyit kell majd várni a diszkrét áremelkedésekre. Meggyőződésem, hogy hamarosan visszatérünk az eredeti szintre. És amúgy egyáltalán nem gondolom, hogy minden bolt ilyen civilizáltan alkalmazná az árak csökkentését. Habár… a szigorú ellenőrzésektől most mindenki fél.  Lehet, hogy a végén tényleg jól jártunk?

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.