Pocok és az angol

Második évet zártuk hétfőn a Helen Doron-nál. Pocok befejezte az összes Fun With Flupe programot. Jövőre már “naggyerek” könyveket kapnak. Kezdik is a sulit a csoportból a legtöbben, szóval tényleg megnőttek.

Azért, hogy a szülők is betekinthessenek a mindennapokba és véleményt formálhassanak arról, hogy mivel töltik a csemeték azt a heti egy órát, a sorozatok végén van egy nyílt óra. Persze, ilyenkor a gyerkőcök nem viselkednek éppen a maguk természetességében, mégis szeretem ezeket az alkalmakat, mert mindig meggyőződöm róla, hogy jó helyre járunk. Tavaly ilyenkor még csak különálló szavakat tudtak mondani a gyerekek, de idén az állam is leesett: Pocok teljes és helyes angol mondatban felelt a tanárnőnek, aki amúgy mindig csakis angolul beszél órán. Igaz, hogy szeptember óta sok idő eltelt, de mégiscsak heti egyetlen óráról beszélünk. Úgy érzem, hogy megtérül minden idő- és pénzbeli befektetés.

Jövő héten kezdjük a nyári napközis tábort, ez két hetet tart majd és Pocok immár harmadjára vesz részt rajta. Akkor is szívesen ment, amikor senkit nem ismert és nem is értett angolul és tuti most is nagyon fogja élvezni.

Amúgy ebben az évben már heti egyszer fél órát az oviban is tanultak angolt egy teljesen más, de ugyancsak hatékony, gyerekbarát és mulatságos módszerrel. Ott is volt nyílt nap mindkét félév végén és meggyőződhettem arról, hogy Pocok látványosan ügyesebb mint a többiek. Ez is bizonyíték arra, hogy a helendoronos órák igenis hatékonyan telnek. Az minden esetre tény, hogy Istvánnal a titok-beszédünkkel áttértünk már régen a németre, mert muszáj volt.

Remélem, hogy Kistit is fogjuk tudni majd vinni. A nagy kérdés az, hogy mikor érdemes elkezdeni. Mert a lehetőség akár már most adott lenne, hiszen három hónapos kortól fogadják a babákat. Én egyelőre úgy vélem, hogy 3 éves kor előtt nagy értelme nincs (Pocok 4 évesen kezdte és semmivel nincs lemaradva azoktól a pajtásoktól, akik már jártak a Baby English-re is). Majd meglátjuk.

2 hozzászólás Új írása

 1. Reka szerint:

  Mi ugy dontottunk, hogy a dadus mellett (aki hollandul fog beszelni vele) kb. 1 eves koratol fog jarni jatszohazba, hogy tanulja a nyelvet. Ha jol foglalkoznak veluk, nyugodtan adhatod 1 ev alatt is, szerintem hasznal. Jo hallani, hogy milyen jol mukodik Annacskanak ez a program. Meg par ev, es kuldhetitek nyaralni angliaba. 🙂 (Vagy ide 🙂 )

  Kedvelik 1 személy

  1. szerendipity szerint:

   🙂 Jó ötlet ez a cseregyerek nyaralás. :))) Amúgy nem tudom, még fontolgatom kicsit. Lehet, hogy tényleg hasznos már az is ha néha hallja a nyelvet akkor is ha nem érti a szavakat… Ha nem is most ősszel, de jövő szeptemberben Kistivel is elkezdhetjük… akkor lenne jó másfél éves. Szerintem Danira úgy fog ragadni a holland, hogy egyszer csak észre se veszed s folyékonyan társalog majd. Csodagyerek lesz! 😀

   Kedvelés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.