Gyula

Nem győztünk hümmögni, hogy milyen jó hely ez a Gyula. Erősen szép kicsi város. Kelet-Magyarországra ez nem annyira jellemző sajnos. Rengeteg szökőkút, szobor, szép épület, múzeum, kellemes sétáló-utcák, sok zöld övezet és park…

Sétáltunk nagyokat, felültünk a városnéző kicsi-vonatra (csak 700 Ft/fő a jegy), megpihentünk a Százéves cukrászda teraszán. Ez utóbbi kötelező látványosság és kóstolni való! Annyi ott a csillogó süti, torta és csoki, hogy szinte lehetetlen egyet választani és amúgy is úgy a jó, ha mindenki mást kér így körbe lehet kóstolni. Életemben nem ettem még ennyire finom krémest. Az anyukám receptje azért felveszi vele a harcot és ha jó leszel, akkor egyszer talán megosztom veled. 😉 A fagylaltok pedig… tele gyümölccsel és mindenféle természetes nyalánksággal.

Gyulai VárEllátogattunk a várba is (1500 Ft/fő). A toronyból a kilátás csodálatos, még Pocok is vígan megmászta a keskeny lépcsőket. Persze az egész program úgy ahogy van nem babakocsi-barát, ezért mélységesen javasolt hordozókendővel megközelíteni. A kiállítást is érdemes végigjárni, de leginkább akkor lesz tanulságos, ha az ember el tud csípni egy idegenvezetőt.

Ha négy nap helyett legalább egy hetesre terveztük volna az ottlétünket, még akkor is akadt volna minden napra látnivaló. A múzeumok egyáltalán nem is kerültek sorra. Szívből ajánlom hát, hogy ha teheted, látogass el te is Gyulára. A szállodánkról és a strandról hamarosan külön fogok írni.

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.